Diepe wateren *****

Het diepe besef van het verlies van een stukje van jezelf laten de tranen stromen die het verdriet in het hart doen verzachten. ~ ingspire

Het aanraken van diep verdriet

Hoe geef je betekenis aan jouw ervaringen na een ingrijpende gebeurtenis? Soms rijk je uit naar innerlijke krachtbronnen en soms reik je uit naar iets wat groter lijkt te zijn dan jezelf.

Bij een impactvolle gebeurtenis of aanhoudende onrust kan jouw ziel om een nieuwe verbinding vragen met jezelf. Het kan nodig zijn om eerst erkenning te geven aan onze pijnlijke emoties en verdrietige gevoelens. Juist omdat we zoveel hebben liefgehad en nog steeds liefhebben.

Het verdragen van diep verdriet

Onze emoties en gevoelens kunnen zo diep geworteld zitten dat deze verder doorwerken dan je eigenlijk zou willen. Op zulke momenten valt het zwaar om te glimlachen maar we zijn meer dan ons verdriet. Soms is het nodig om de leegte die je ervaart te vullen met een stukje verdriet of met een bepaalde behoefte zo dat deze de ruimte, de aandacht en de erkenning krijgt.

In het aanraken van oud verdriet kan je op een dieper niveau loslaten waardoor er weer ruimte ontstaat voor een nieuw stukje zijn. Het diepe besef van het verlies van een stukje van jezelf laten de tranen stromen die het verdriet in het hart doen verzachten. Er ontstaat een helder moment van besef wat toen was en wat nu is. Een nieuw vertrekpunt. Je laat het sterk zijn weer even los en je verdriet vrij. Er ontstaat wat meer ademruimte zodat datgene wat niet in harmonie lijkt te zijn stap voor stap in evenwicht kan komen. Kom tot rust met onderstaande wijsheden die verzachten en ruimte geven voor verdriet wat mag zijn. Wat mag zijn in Liefde kan gedragen worden.

Wat mag Zijn in Liefde kan gedragen worden ~ citaat van Ingspire 

4x Stil verdriet quotes voor ruimte

Deze citaten geven ons een steuntje in de rug wanneer we dit het hardste nodig hebben. Inzichten en lieve betekenisvolle woorden die je troost geven wanneer je dit het meeste nodig hebt op momenten als het verdriet pijnlijk diep gaat. Deze fijne uitspraken van ingspire.nl kunnen je kracht geven voor de dag van morgen.

Liefs Inge

 

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.