Ongemak bij Meditatie

Bewustheid is het begin van een transformatieproces waarbij je kan kiezen voor een andere manier van zijn. ~ inge ingspire

Ongemak tijdens het mediteren

Het verlangen om van onplezierige lichamelijke ervaringen af te komen, of anderzijds het verlangen om juist de plezierige sensaties op te roepen, is enorm sterk. Daarom is dit de perfecte oefening voor het leren omgaan met oncomfortabele sensaties.

Probeer eens het volgende: de volgende keer dat je mediteert en je voelt jeuk, breng dan in plaats van te krabben, je interesse en jouw aandacht naar de jeukende plek om het gevoel te verzachten. Jeuk is niets meer dan een samenstelling van verschillende sensaties die we interpreteren als een klein ongemak.

Hoe manifesteren deze ervaringen zich echter bij ons?  Maak jezelf nieuwsgierig naar het onderzoeken van dit fenomeen.
Wat merk je op? hoe verandert dit geleidelijk? Nemen de sensaties toe, nemen ze af of blijven ze gelijk? verdwijnen ze tegelijk? Bevatten ze elementen van prikkels, hitte of kou? Hoe ervaar je de algehele ervaring?

Meer bewustzijn en minder weerstand

Het feit blijft dat, of je nu wel of niet aan de jeukende plek krabt, de jeuk vanzelf minder wordt. Het komt, het leeft en gaat verder.

Wat je leert van dit stukje realiteit en besef kan worden toegepast op alle aspecten van het leven; zelfs gedachtes, emoties en lichaamssensaties zijn altijd in beweging en veranderen met de tijd. Deze oefening helpt je minder weerstand op te roepen bij pijn en ongemakken, zodat je daardoor je geest meer kunt ontspannen.

Tip meditatie cadeaus

Geef jezelf of een ander een lief symbolisch kettinkje: een meditatie ketting of mindfulness ketting
Schrijf je inzichten, gewaarwordingen en gevoelens op in een speciaal notitieboekje.
Download gratis ons meditatie & yoga boekje met de mooiste inzichten en quotes uit de Yoga Filosofie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.