De kracht van Energie

Het vullen van ons lichaam met zuivere energie en ons hart met compassie is belangrijk voor onze gezondheid. ~ ingspire.nl

Wat is Energetisch therapie?

Energetische therapie is gegrond in oeroude tradities waarbij het werken met ons energetisch systeem (energiepunten, chakra’s, energiebanen/meridianen) en de natuurelementen een duidelijke plek hebben. Wat wordt er nu precies onder Energetische therapie verstaan? Het Verbond Van Energetisch Therapeuten verwoordt het als volgt;

Energetische therapie is een therapie waarbij via de therapeut zelf blokkades worden opgespoord, verstoringen worden geduid en de energiestroom wordt hersteld. Andere mogelijkheden om energiestromen te beïnvloeden met gebruikmaking van externe zaken en/of middelen, zoals bachbloesemtherapie, fytotherapie, een biotensor, klankschalen etc., worden gezien als toevoeging op de therapie.


Wat doet een Energetisch therapeut precies?

Een energetisch therapeut kan je helpen een bewustzijnsverandering op gang te brengen en de verbinding van jouw Zijn te herstellen. Tijdens deze natuurlijke behandelwijze wordt positieve energie toegevoegd of negatieve energie afgevoerd via (door) de therapeut. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt via energieoverdracht of beïnvloeding door de therapeut in gang gezet door middel van handoplegging, of het maken van strijkende bewegingen op of langs het lichaam. Op deze manier kunnen blokkades worden opgeheven, gaten/lege ruimtes worden aangevuld of vervormingen worden rechtgezet. Simpel gezegd is Energetische therapie het overbrengen van kosmische of universele energie waarbij blokkades opheffen en het activeren van het zelfgenezend vermogen van de mens centraal staat.


Hef blokkades op en breng je chakras in balans met deze Energetische Healing kaarten set van Isabelle CerfWanneer kies je voor Energetische therapie?

Als je energiesysteem uit balans raakt en je lichaam, geest en ziel niet meer in verbinding staan. Energetische therapie kan bij klachten van uiteenlopende aard ingezet worden, zoals:

• angst, onzekerheid en paniekaanvallen
• burn-out
• chronische ziekten
• fysieke klachten van diverse aard
• pijnklachten
• psychische klachten
• palliatieve zorg
• slaapstoornissen
• stress klachten
• vermoeidheidsklachten
• werk gerelateerde klachten


Ervaring met Energetische therapie 

Hoe hebben de behandelingen bij de Energetisch therapeut jou tot nu toe geholpen?

  • Nicolette
    „Voordat ik de diagnose Non-Hodgkin gesteld kreeg had ik klachten. Met name dat mijn buik enorm opgezet was en er veel spanning op mijn buik stond. Met energetische behandelingen werd de spanning van mijn buik, en daardoor van mijn hele lichaam, gehaald. Het was iedere keer weer een bijzondere ervaring.
cog

Mijn moeder bracht mij vaak naar mijn energetisch therapeut en zag dat ik veel last had van mijn klachten. Als mijn moeder mij na de behandeling weer ophaalde dan zag zij aan mij dat ik er zoveel baat bij had. Mijn ogen stonden anders, voor en na de behandelingen. Iedere keer weer. Toen ik de diagnose gesteld kreeg ging zij door met mij behandelen. Na iedere immuno chemo kuur was zij 1 of 2 dagen daarna bij mij en behandelde zij mij op bed. Aangezien ik ziek op bed lag en niet van mijn bed af kwam. Met name mijn misselijkheid wist zij weg te nemen en daarbij enorm veel rust in mij brengen. Ik keek er iedere keer weer naar uit dat zij bij mij kwam. Na 10 dagen mocht ik bij haar komen en op de bank behandelde zij mij weer en gaf zij mij over mijn gehele lichaam een energetische behandeling . Ook dan voelde ik iedere keer weer de energie in mijn lichaam stromen. Na zo’n energetische behandeling had ik de energie om de dagen weer door te komen. Ik voelde mij heel erg fijn na deze behandelingen. Vrolijker en duidelijk meer energie. In mijn derde week, voordat de volgende kuur weer voor de  deur stond, mocht ik weer komen en kreeg ik een stevige massage van haar. Dit proces herhaalde zich gedurende mijn hele periode van immuno chemo kuren. De energetische behandelingen hebben  enorm bijgedragen aan het goed door komen van mijn kuren. Vertrouwen in je therapeut is uiteraard wel belangrijk. Mijn vertrouwen in haar expertise heb ik volledig.”

Tenslotte 3 fijne Energie Tips:

  1. Deze Sprankelende spreuken voor meer energie geven je een ware energie boost!
  2. Hef je blokkades op en laat je energie weer stromen met deze kaartenset Energetische healing
  3. Leer accepteren voor meer innerlijke rust, bestel en ontvang Sleutels tot Acceptatie direct in je mailbox!

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.