Zingeving Vinden in het gewone

Bewustheid is het begin van een transformatieproces waarbij je kan kiezen voor een andere manier van zijn. ~ ingspire

Universele wijsheid van het buitengewone

Universele wijsheden omvatten het verleden, het heden en de toekomst. Sommige lessen geven ons een helder en rechtstreeks inzicht in de natuur van de werkelijkheid. Inge, de oprichtster van Ingspire, deelt een reflectie over zinbeleving.

Vanuit het gewone kunnen we in het buitengewone terechtkomen. Door een ingrijpende gebeurtenis zoeken we naar meer zingeving in ons leven. We duiken in zelfreflectie en spiritueel groeien waar we vervolgens de kracht ontdekken van… gewoon zijn. We vinden het diepzinnige in het eenvoudige doodgewone Zijn. In dit doodgewone Zijn willen we vervolgens een meer zinvolle en betekenisvolle bijdrage leveren.

In het doodgewone vinden we het buitengewone en in het buitengewone vinden we het doodgewone, het gewone van simpelweg Zijn’ ~ Inge Ingspire

Het gewone en buitengewone tonen beiden ons de kracht van ‘er gewoon zijn’ in het Hier en Nu en ons daar verbonden voelen. Nu is de meest kostbare en belangrijkste tijd. Je mag hier zijn zoals je bent zonder daar iets voor te hoeven doen in het nu. Nu is het cadeau om in te mogen bestaan en in te leven.

Je blijven verbinden in het Nu geeft je de kracht voor morgen ~ Inge Ingspire

Elk moment in het Nu is alles wat we hebben om ons (weer) verbonden te voelen. Het onbekende tegemoet treden en jezelf toeleggen het huidige moment te koesteren, kan je helpen het gevoel van onzekerheid onder ogen te zien. Aandacht schenken aan de eenvoudige dingen die we in het Nu kunnen beleven draagt bij aan zingeving en de rijkdom van het leven. In moeilijke tijden maar juist ook in betere tijden gaat het om zinbeleving in het moment in plaats van wat komen gaat. Ik heb geleerd dat met mindful vertoeven in het heden, er ruimte ontstaat om tegelijkertijd het verleden én de toekomt aan te raken. Een dieper moment van contact.

Hoe mooi is dat het geheim van het buitengewone ligt in het Zijn van het gewone, vol met ervaringen.

Door Inge ingspire.nl 

Meer mindful inspiratie

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.