Uitslag score: je bent gestrest

Uitslag Stress Test: test jouw Stressgehalte Je bent gestrest - ingspire.nl

Jouw score: 

Je hebt deze stresstest beantwoord op een manier die overeenkomt met mensen die momenteel veel stress ervaren in hun leven. Je kan problemen gaan ervaren met zoveel stress. De stress verstoort de dialoog met jezelf. Bij heftige of langdurige stressklachten is het belangrijk om daar meteen iets aan te doen. We hebben een aantal handige praktijk tips voor je op een rij gezet. Lees deze even aandachtig door.

Anti-stress tips om meteen aan de slag te gaan voor Stress-Herstel

 1. Bewustzijn is een eerste belangrijke stap in het voorkomen van ongezonde stress. Merk op als je weer in de stress-modus schiet. Op het moment dat je dit opmerkt (vervelende gedachten of spanningen in het lichaam) ga dan even op een rustig plekje zitten (naar een andere ruimte gaan kan helpen) en concentreer je op een diepe rustige ademhaling. De spanning glijdt wat makkelijker van je af en je bent minder bezig met belemmerende gedachten door je aandacht opnieuw terug te brengen naar je ademhaling.
 2. Stel grenzen en zeg vaker ‘nee’ als het je allemaal even te veel wordt.
 3. Je gevoelens en gedachten opschrijven kan een emotionele uitlaatklep zijn. Het geeft ook inzicht in je problemen. Bestel hier een mooi notitieboekje en schrijf op wat jou stress geeft en wat jou veel energie kost. Schrijf daarna op wat je daaraan wel en niet kan veranderen.
 4. Praat met iemand over je problemen en gevoelens. Heb je al langere tijd last van aanhoudende stress, het kan helpen om professionele hulp te zoeken als extra steuntje in de rug. Je krijgt ontspanning- en ademhalingsoefeningen mee en tips om met overbelasting om te gaan. Zo kan bijvoorbeeld Cognitieve gedragstherapie je leren bewust te zijn van hoe je stress ervaart.
 5. Deze anti-pieker spreuken van Ingspire kunnen helpen bij het loslaten van piekergedachten.
 6. Accepteer dat zaken in het leven soms nu eenmaal niet lopen zoals je graag zou willen. Gun jezelf rust. Voor de één werkt luisteren naar fijne muziek of een ontspannende massage en een ander heeft meer aan meditatie of yoga.

Wie heeft er (ook) last van stress?

 • 1 op de 8 Nederlanders heeft burn-outklachten, waaronder 100.000 onder de 35 jaar
 • 1 miljoen Nederlanders maakt jaarlijks een depressie door
 • Ruim 40% van de arbeidsongeschikten heeft psychische klachten
 • Mensen met een of meer langdurige lichamelijke aandoeningen hebben vaker last van stress en psychische klachten
 • 12 op de 100 huisartsenbezoeken zijn stress gerelateerd

Anti-stress geschenken

Deze test komt uit het Feel Good WerkschriftjeStoppen met stressen. Een leuk boekje om in huis te halen met inspirerende oefeningen om je leven zo te organiseren dat het je nooit te veel wordt.

Bekijk hier de winactie om kans te maken op dit Werkschriftje

© www.ingspire.nl

Ontdek in onze webshop inspirerendwinkelen.nl de leukste symbolische cadeautjes voor Rust en meer Energie zoals deze bijzondere Energie Quantum Ketting!

Download ons gratis mini E-boek Quotes voor meer Energie

quotes voor meer energie
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.