Quotes & Wijsheden

De betekenis van wijsheden – Het is bijzonder mooi hoe weinig woorden zo veel invloed kunnen hebben op ons leven! Ingspire.nl staat bekend om het maken van schitterende quotes die het hart laten spreken en je uitnodigen voor een moment van bezinning. Sommige spreuken zijn gewoon leuk, andere spreuken zijn herkenbaar, vrolijken je op als we een “mindere dag” hebben of kunnen lichtpuntjes zijn in donkere dagen.ingspire

Wat zijn waardevolle wijsheden?

Wat is een goede spreuk? Waardevolle wijsheden zijn wijsheden over het leven die authentiek zijn en je de ruimte geven om inzichten te vertalen naar je eigen situatie. De betekenis van een citaat raakt je fundamenteel. Wijsheden zijn dus praktisch of moreel en met aandacht geformuleerd.  Op het moment dat we de inhoud van de wijsheden ervaren en toepassen, krijgt de wijsheid zijn volle kracht om op een dieper niveau door te werken en je te verrijken.

Hoe ontstaan wijsheiden?

Wijsheden ontstaan uit kennis, inzichten en persoonlijke levenslessen en bevatten spreuken en woorden van wijsheid over het leven die je raken. Wijsheden ontstaan dan ook uit de verbinding met ons ware natuur. Onderstaande kenmerken van een wijsheid zijn typisch voor de wijsheden van Ingspire

  • De wijsheid bevat een zegswijze met diepere betekenis. In 1 enkele zin kan er zich een hele wereld openen
  • Een spreuk kan de essentie bevatten van een ingewikkeld vraagstuk
  • De spreuken kunnen ruimte vrijmaken in je hart om mee te bewegen met diepere gevoelservaringen.
  • De spreuken geven je toegang tot andere perspectieven en een dieper begrip
  • Een spreuk kan een opening zijn van waaruit iets nieuws kan ontstaan
  • Of de spreuken helpen je vorm te geven aan wat je diep van binnen al weet
  • De teksten kunnen ook een moment creëren om terug bij jezelf te komen. .

Nederlandse citaten van auteur Ingspire

De bekende quotes van het zingevingsplatform Ingspire zijn de citaten van de Nederlandse Schrijfster Inge Geertzen (1982). Ze is vooral bekend om haar reflecties en citaten op het gebied van acceptatie, bewustwording en zingeving. In haar werk moedigt zij zelfacceptatie en levensoriëntatie aan in plaats van zelfoptimalisatie en snelle oplossingen die op teleurstellingen uitdraaien. Als schrijfster is zij niet bang om in de schaduw te kijken. Ze zoekt de gelaagdheid op in gevoelservaringen. Wereldwijd halen mensen steun en kracht uit haar werk. Ze inspireert vele lezers om rust en troost te vinden en te transformeren naar een nieuwe manier van Zijn; een vorm die nu bij hun past.

Auteur IngspireInge vertelt: Ik probeer met mijn citaten te helpen om tot een dieper bewustzijn te komen door te luisteren, een steuntje in de rug te zijn en te inspireren. Hierdoor kan een ander perspectief ingenomen worden met betrekking tot de problematiek wat ruimte geeft. Ruimte voor datgene wat op dat moment nodig is.

Ingspire maakt teksten en spreuken over het leven die je raken. Je krijgt een ingeving of de universele wijsheid zet iets bij je in gang waardoor je op een onverwacht moment een waardevol inzicht ontvangt. De positieve citaten van Ingspire zijn hapklare wijsheden met een transformerende werking die je verder brengen.

Hoe zoek je een citaat?

Opzoek naar mooie spreuken? Een citaat zoek je in de alfabetische zoeklijst met spreuken van Ingspire of zoek een spreuk via onderstaand spreuken categorieën. Ontdek prachtige quotes die je leven vooruit brengen, waardevolle spreuken voor een bewust leven en de mooiste levenslessen op Ingspire en bekende spreuken van Inge zelf voor het hervinden van jouw kracht.

Je kan ook een wijsheid zoeken door de woorden van het citaat tussen dubbele aanhalingstekens te zetten bij het zoeken van de quote online.

Veel plezier op jouw ontdekkingsreis!


Kies een spreuken thema

Wijsheden en spreuken over het leven van Ingspire met wijsheden voor meer zingeving in je leven
Spreuken over het Leven

We zijn in dit leven allen pelgrims. Laat je inspireren door deze levenswijsheden voor meer zingeving!

lichtpuntjes voor in donkere tijden
Moeilijke tijden spreuken

Kracht quotes als lichtpuntje in moeilijke tijden met spreuken die je raken, troosten en kracht geven om te accepteren wat onmogelijk lijkt.

Spirituele wijsheden van Ingspire het zingevingsplatform voor spirituele diepgang
Spirituele spreuken

Wijsheden voor je spirituele reis om in hogere sferen te komen op je pad naar verlichting.


Balans spreuken

Wijsheden voor innerlijke rust en meer balans vinden in het leven

Positieve spreuken van Ingspire
Mooie spreuken & Positieve spreuken

Dompel je onder in deze pareltjes aan wijsheden. Mooie spreuken voor meer positiviteit en inzicht.

Kracht in moeilijke tijden voor de strijders onder ons - Ingspire
Loslaat spreuken

Vind nieuwe wegen met deze quotes over weerstand loslaten om meer ontspannen in het leven te gaan staan.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.