Rusten in wat is, is onze acceptatie van het leven – Citaat van Ingspire

Rusten in wat is, is onze acceptatie van het leven. Citaat van schrijfster Inge Geertzen door Ingspire

Deze Ingspire spreuk © ‘Rusten in wat is, is onze acceptatie van het leven‘ is een citaat van de Nederlandse schrijfster Inge Geertzen en komt uit de gids ‘Sleutels tot Acceptatie

Hoe accepteer ik het leven?

Leer het leven aanvaarden zoals het komt en rust in wat is

Wil je leren hoe je het leven kunt accepteren en innerlijke rust kunt vinden? In onderstaand artikel geeft schrijfster Inge Geertzen waardevolle tips en inzichten om je te helpen loslaten en rust te vinden in wat is. Ga met de mindfulness aan de slag voor meer innerlijke rust en je te verbinden met een groter geheel.

Het leven accepteren hoe doe ik dat? Inge vertelt: “In het loslaten van de strijd en door inzien dat onze geest blijft pogen te zoeken naar oplossingen, kunnen we het concept van acceptatie beter begrijpen. We mogen rusten in wat is om het leven te kunnen accepteren. Door in het Nu af te stemmen op onszelf en door ons elke keer je weer open te stellen voor alles wat vanzelf gebeurt, mogen we rusten in de waarheid die ons hart weet. We mogen onvoorwaardelijk Zijn met alles wat is. Ook ons verdriet mag er zijn omdat wij zoveel hebben liefgehad (én nog steeds liefhebben). Je laat toe wat komt en gaat. Dit gaat vaak gepaard met weerstand. We ervaren een innerlijke strijd.

Hoe accepteer ik het Leven. Tips van het zingevingsplatform Ingspire die helpen om te accepteren wat is

Hoe accepteer je het leven? 3 Tips die je niet mag missen

Door oefenen in het loslaten van onze weerstand, omarm je eigenlijk met heel je wezen wat er gebeurt, elke keer weer van moment tot moment. Met een bewust leven kan je ver komen, namelijk komen in het Hier en Nu waar een nieuwe werkelijkheid te ontdekken valt.

  1. Wissel van perspectief. Oefen in waarnemen vanuit verschillende perspectieven. Observeer met afstand je gedachten die komen en gaan. Als je visueel ingesteld bent, zie je gedachten als wolken die aan je voorbij trekken en die met de wind worden meegevoerd.
  2. Oefen in het steeds minder samenvallen met je gedachten. Haal diep adem en pauzeer. Merk op als je gedachten afdwalen en gebruik je adem als anker om terug te komen in het Hier en Nu. Je adem is altijd toegankelijk. Adem in en diep uit om los te laten wat jou niet meer dient. Geef ruimte om de zwaarte van je zorgen los te laten. De sleutel ligt in jouw ademhaling en afstemmen op aardse energie.
  3. Vertraag. Het is tijd om goed op je energie te letten. Soms is het goed om te vertragen. Leg alle verantwoordelijkheden even naast je neer, zo ver dat gaat. Probeer eens tijdens een wandeling alles te zien of dat je het voor het eerst ziet. Zoek de stilte en rust op.

Leren accepteren en loslaten - tips, gevoelens en wijsheden over acceptatie van het zingevingsplatform IngspireHoe kan ik accepteren dat dingen veranderen en dat niets blijvend is?

Onzekerheid maakt deel uit van het leven. Het accepteren ervan opent de deur naar moed en vergroot ons aanpassingsvermogen. Accepteer de imperfecties van het leven. De imperfecties van het leven kunnen we aanvaarden door het huidige moment te laten zijn zoals die is. Blijf je openstellen voor elk nieuw moment wat zich aandient in het Hier en Nu. Door telkens met milde aandacht terug te komen in het Hier en Nu (gebruik bijvoorbeeld je adem als anker), ontstaat het besef hoe belangrijk onze kleine gebaren en handelingen zijn met liefdevolle aandacht en een accepterende houding. Het stelt ons in staat om volledig in het heden te leven, onszelf en anderen te ondersteunen en verbonden te zijn met een groter geheel. Dit vergt diepgaande oefening en intensief mindfulness beoefenen kan een mooi start zijn.”. In de vergankelijkheid van het leven is alles tijdelijk. Welke waardevolle lessen kan je hieruit halen?

Liefs

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.