Wanneer we niet langer de situatie kunnen veranderen..

Spreuk: Wanneer we niet langer de situatie kunnen veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen                  Deze treffende spreuk is een quote van Viktor Frankl.

3 manieren om zingeving te vinden


De bekende Oostenrijkse psychotherapeut Viktor Frankl stelde dat we lijden niet kunnen voorkomen, maar dat we wel kunnen kiezen hoe we ermee omgaan, er betekenis aan kunnen geven en de draad weer oppakken met hernieuwde vastberadenheid. Volgens Viktor Frankl zijn er drie manieren om zingeving te vinden:

1. Door een daad te verrichten of iets te maken

Het leven wordt bevredigend als je het gevoel hebt dat je een bijdrage kunnen leveren aan iets dat groter is dan jezelf.

2. Door iets mee te maken of iemand te ontmoeten

Het bewust ervaren van bijvoorbeeld de natuur en kunst of wérkelijk iemand ontmoeten, kan je helpen om iedere dag als uniek te zien en als een cadeautje, in plaats van te leven op de automatische piloot

3. Door te accepteren wat je niet kan veranderen

We kunnen onze houding tegenover onvermijdelijk lijden veranderen. Zoals Viktor Frankl schreef:

Eén ding kan de mens niet worden ontnomen: de allerlaatste menselijke vrijheid – de keuze onder alle omstandigheden zijn eigen houding te bepalen.

De zin van het bestaan


Viktor Frankl heeft waardevolle inzichten nagelaten op  het gebied van zingeving aan het bestaan. Het boek ‘De zin van het bestaan’ door Viktor Frankl (leestip!) is indrukwekkend en diep-menselijk met inspirerende lessen voor ieder van ons die worstelt of zich wil verdiepen met zingevingsvraagstukken.

Over Viktor FranklViktor Frankl quotes & spreuken


Viktor E. Frankl (1905-1997) was een zeer gerenommeerd hoogleraar in de neurologie en de psychiatrie aan de Universiteit van Wenen. Op basis van zijn intelligentie èn persoonlijke wijsheid (tijdens de oorlog verbleef hij in verschillende concentratiekampen) heeft hij naast zijn psychiatrische werk belangrijke bijdragen geleverd op medisch-filosofisch gebied.

Tip gratis mini Ebook: Verandering & Levenskracht (als cadeau voor jezelf of een ander)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_message message_box_color=”orange” icon_fontawesome=”fa fa-gift”]Tip: bekijk de veerkracht ketting en lichter leven ketting in onze webwinkel Inspirerendwinkelen.nl[/vc_message]

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.