Onbekende levenswijsheid van Albert Einstein onthuld!

1,5 miljoen dollar voor een tegeltjeswijsheid van Einstein

Afgelopen week werd er in het veilinghuis Winner’s Auctions, gevestigd in Jeruzalem, een notitievelletje van de beroemde natuurkundige Albert Einstein geveild waarop Einstein zijn ‘formule voor het geluk’ neerkrabbelde. De gelukkige eigenaar (een anonieme bieder) had er anderhalf miljoen dollar voor over. Een bijzonder moment. De tot nu toe onbekende spreuk van Albert Einstein luidt:

Stilles bescheidenes Leben gibt mehr Glück als erfolgreiches Streben, verbunden mit beständiger Unruhe’ ~ Einstein

Nieuwe ontdekking tegeltjeswijsheid van Einstein!
© Winner’s Auctions

Oftewel:[/vc_column_text]

[vc_single_image image=”11504″ img_size=”600×600″ alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://ingspire.nl/citaat-einstein-kalm-bescheiden-leven-verschaft-meer-geluk-dan-succesvol-bestaan/”]

Er werd nog een spreuk van Einstein op een papiertje geveild, namelijk de bekende uitspraak: ‘Waar een wil is, is ook een weg’ (voor ‘slechts’ 250.000 dollar). Het zijn ook vaak de eenvoudige uitspraken die veel wijsheid met zich meedragen. Dit papiertje is voor de Einstein-onderzoekers nieuw.

De reden dat Einstein deze 2 lijfspreuken aan het papier toevertrouwde..

De krant Trouw schrijft:

‘De reden dat Einstein deze twee lijfspreuken aan het papier toevertrouwde, had ironisch genoeg ook alles met geld te maken, of liever gezegd: gebrek daaraan. Tijdens een reis door Japan in 1922 had de beroemde geleerde even geen kleingeld bij zich om een bediende van het ‘Imperial Hotel Tokyo’ een fooi te geven. In plaats daarvan pakte hij een notitieblok van het hotel, schreef er de twee spreuken op, en gaf die aan de bediende, met de uitleg: “Als je geluk hebt, worden deze nog veel meer waard dan een gewone fooi”.
Valse bescheidenheid is kennelijk geen noodzakelijk ingrediënt voor een gelukkig leven. Het zij Einstein vergeven: hij had op weg naar Japan net per telegram te horen gekregen dat hij dat jaar de Nobelprijs voor de natuurkunde zou ontvangen.’

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.