Tegenslagen

Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag dan jezelf uit om sterker te worden. ~ inge ingspire

Blijf trouw aan jezelf ondanks alle tegenslagen - spreuk ingspireOmgaan met Tegenslag, hoe doe ik dat?

We worden in ons leven onvermijdelijk geconfronteerd met tegenslagen zoals ontslag of het einde van een relatie. Je kunt een beetje tegenslag opvatten als een uitdaging om meer van je te leven te maken, maar wat doe je als tegenslag je volledig uit het veld slaat en je wereld op zijn kop zet?

Dergelijke moeilijkheden kunnen zwaar op ons inhakken. Vooral ingrijpende gebeurtenissen (verlies, ziekte etc.) of een reeks aan gebeurtenissen die elkaar in een rap tempo opvolgen.

Waarom leren omgaan met tegenslag

Tegenslag na tegenslag kan een ware uitputtingsslag zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Tegenslagen kunnen je zelfvertrouwen en productiviteit negatief beïnvloeden. Door te leren omgaan met tegenslagen kan je zelf kiezen hoe je met bepaalde situaties om wilt gaan wat essentieel is voor geluk en succes. Door op zoek te gaan naar de positieve kanten van een tegenslag, kan je de tegenspoed wat draaglijker maken. Doe daarom je uiterste best om iets positiefs te zien, het lichtpuntje te zoeken hoe moeilijk het ook is.

Tegenslag verwerkenCitaat: De cursus Omgaan met Teleurstellingen gaat wederom niet door...!

De mate waarin je hoop ervaart,  bepaalt rechtstreeks hoe je met tegenslagen omgaat.  Vaardigheden die kunnen helpen om met onzekerheden en tegenslag om te gaan kunnen samengevat worden in het woord HOOP:

Houvast en steun zoeken
Onmacht loslaten
Overzicht houden
Positieve levenslessen zien

Houvast en steun zoeken

Wat biedt houvast? Welke mogelijkheden zie je nog in een schijnbaar hopeloze situatie? Wie kan je helpen en wat kan je nu of na enige bedenktijd nog wel doen? Probeer te ontdekken hoe je eigen houding ten aanzien van een tegenslag zo goed mogelijk onder controle kan houden én durf om hulp te vragen.

Ingspire Spreuk - Tegenslag geeft nieuwe inzichtenOnmacht loslaten

Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven, los van wie het probleem of de tegenslag veroorzaakt heeft. Je kunt wel wachten tot een ander iets doet,  maar hoe zinvol is dat als je eigen geluk en welzijn op hebt spel staan? Zelf het initiatief nemen levert meestal meer op. Het bevordert hè betrokkenheid,  het richt je blik op oplossingen,  verbeteringen en vernieuwing.

Overzicht houden

Elke tegenslag heeft een begin- maar ook een eindpunt. Met overzicht weet je dat er ergens en uitweg of een einde aan het probleem moet zijn of dat op den duur de scherpe kantjes minder worden.

Citaat: Tegenslag is slechts een springplank naar gelukPositieve levenslessen zien

Als je in staat bent je directe oordeel over een tegenslag uit te stellen kan na verloop van tijd duidelijk worden wat je ervan geleerd hebt. Sommige persoonlijke groeimogelijkheden zitten diep verstopt achter zeer pijnlijke ervaringen.  Dit heeft te maken met het feit dat je gebeurtenissen uitsluitend achteraf op hun juiste waarde kan schatten.

Mag je erop vertrouwen dat de onzekerheid die eeuwig lijkt te duren toch nog tot iets goeds zal leiden?  Dat is de essentie van hoop. (Bron:Sterker samen, Fred Sterk & Sjoerd Swaen)

Kleine stapjes nemen om je problemen aan te pakken worden uiteindelijk reuze sprongen op je reis naar zelfverwerkelijking

Ontdek hier meer spreuken over tegenslag.

Hulpbronnen TEGENSLAG

Zinvolle Ingspire Quote over terugval met levenswijsheid voor meer vertrouwen en moed die helpt bij jouw innerlijke reis.Tips over tegenslag voor persoonlijke groei

  • Omgaan met tegenslag – Tip 1: Toon je emoties
    Laat je emoties toe, kwetsbaar opstellen mag. Zorg er wel voor dat je emoties je niet dagelijks overmannen door reëel en positief proberen te blijven denken.
  • Omgaan met tegenslag – Tip 2: Hulp vragen werkt bevrijdend
    Het is geen schande om professionele hulp te vragen als je vastzit en je er niet uitkomt. Zelfs de grootste tegenslagen zullen uiteindelijk een plekje krijgen.
  • Omgaan met tegenslag– Tip 3: Focus verleggen
    Probeer in je dagelijks leven te focussen op dat wat wél goed gaat en in moeilijke tijden te benoemen waar je dankbaar voor bent. Door de zware beproevingen kunnen de kleine dagelijkse dingen bijvoorbeeld waar je eerst geen oog voor had daarna ineens leuk of speciaal zijn.
  • Bekijk alle spreuken over tegenslag

BRON: WWW.INGSPIRE.NL

2 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.