Om te verbinden moeten we soms eerst afstand creëren – Citaat van Ingspire

Quote over Verbinding - Om te verbinden moeten we afstand creëren om vanuit een ander perspectief waar te nemen - citaat van Ingspire het zingevingsplatform
Deze Ingspire spreuk © ‘Om te verbinden moeten we soms eerst afstand creëren om vanuit een ander perspectief waar te nemen‘ is een citaat van de Nederlandse schrijfster Inge Geertzen en komt uit de  digitale gids ‘Bouwstenen Zingeving.  Zij laat ons de paradoxale waarheid zien dat het nemen van afstand ons soms dichter bij onszelf en de wereld om ons heen kan brengen. Lees verder als je opnieuw wilt verbinden met jezelf en je omgeving.

Afstand creëren om te verbinden

In tijden van verandering kan het een hele uitdaging zijn om dicht bij jezelf te blijven of om ruimte te vinden voor rust.  Afstand nemen kan helpen om dichterbij inzicht te komen en om ruimte te creëren voor een nieuw perspectief. Je mag even contact maken met wat jij écht wil en wat belangrijk voor jou is.

 
Je verbinden is een basisbehoefte om ergens bij te horen dat groter is dan je zelf.  Ons verbinden, brengt inspiratie en geeft zin aan het leven. Kijk naar anderen en de wereld om je heen door de lens van het niet -oordelen en verbaas je.  Neem enkel waar en ontdek nieuwe perspectieven die je verder gaan brengen. Je gaat op een dieper niveau de verbinding aan met het leven. Neem je tijd. Volg je eigen tempo in het transformatieproces.als je te maken krijgt met tegenslag, burn-out of een andere moeilijke situatie.  Het wordt allemaal wat losser en vrijer als we afstand nemen en loslaten dat iets moet of ooit gereed moet zijn. Blijf gecentreerd in je waarheid door de onzekerheden, twijfels en invullingen om je heen niet de jouwe te laten worden. Afstand nemen kan je dus helpen in het proces van loslaten. Er ontstaat ruimte om bewust te reflecteren en te kiezen hoe jij op de situatie wilt reageren.  
 
Wees tijdens dit proces vooral mild en begripvol voor jezelf. Stap voor stap zal er meer ruimte vrij komen waardoor je beter in staat bent om authentieke keuzes te maken die in lijn zijn met wat jij nodig hebt. De verbinding met jezelf wordt sterker. En de ruimte om verbinding met je omgeving te maken zal dan vanzelf volgen.
  • Reflectievraag: Wat versterkt de verbinding met mijzelf? En wat weerhoudt mij hiervan?
  • Affirmatie: Ik vertrouw op mijn innerlijke kracht en wijsheid
  • Oefening: Leg bij onrust je hand op de buik en breng je aandacht naar de hand. Kijk vanaf een afstand naar een lastige situatie, je gevoelens en ervaringen. Merk op dat je nu toeschouwer wordt in plaats van deelnemer. Waar kies je voor?

Meer inspiratie?

© Door Inge Geertzen

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.