Lopen met Aandacht

Bewustheid is het begin van een transformatieproces waarbij je kan kiezen voor een andere manier van zijn. ~ inge ingspire

Wat is loopmeditatie?


Bij elke stap aankomen….? Loopmeditatie is een manier om je te verplaatsen zonder een doel of een intentie. Je loopt aandachtig, bewust van je adem en van iedere stap die je loopt. Het zorgt ervoor dat geest en lichaam bij elkaar komen.

Waarom loopmeditatie?


De geest kan duizend kanten op gaan
Vaak lopen we alleen maar met de bedoeling om van de ene naar de andere plek te komen. Onze gedachten schieten van het ene naar het andere, zoals een aap die van tak naar tak slingert zonder te stoppen en uit te rusten. Als we ons looppad kunnen transformeren tot een veld om te mediteren, zal onze adem in harmonie zijn met onze stappen wat er voor zorgt dat er een stroom van kalme energie door ons heen stroomt.

Wanneer je volledig geconcentreerd loopt, is de vreugde die je beleeft aan de stappen die je neemt veel groter dan wanneer je zonder concentratie stapt Als je aandachtig loopt en aandachtig adem haalt, helpt dit de geest weer bij het lichaam te brengen, zodat je helemaal in het hier en nu aanwezig bent en waarlijk tot leven komt.

Mindful lopen – 3 kleine tips met groot effect!


 1. Begin met kleine afstanden
  loopmeditatie thich nhat hanh | ingspireProbeer aandachtig lopen te beoefenen in je dagelijks leven. Maak er een loopmeditatie van als je bijvoorbeeld naar de auto of bushalte gaat. Houd je stappen langzaam, ontspannen en kalm. Richt je aandacht op de zool van je voet. Voel het contact tussen je voet en de grond. Je bent daar beneden in je voet aanwezig en raakt de aarde aan.
 2. Probeer alleen maar te lopen wanneer je loopt
  Probeer niet te denken, te staren naar je mobiel of te praten tijdens het lopen. Hierdoor kan je gemakkelijker genieten van het lopen. Als je wilt praten of even een snack wilt eten, kan je stoppen om dat te doen. Veel extra tijd zal dit niet kosten. Als je dan klaar bent met praten of eten, kan je weer verder lopen. Stoppen betekent niet onderdrukken; het betekent in eerste plaats kalmeren.
 3. Kies de trap die jij het vaakst gebruikt
  Neem je voor om altijd loopmeditatie te beoefenen op die trap. Beklimt die trap niet afwezig. Als je merkt dat je enkele treden heb beklommen zonder er bij na te denken, ga dan met vriendelijk aandacht terug en klim opnieuw naar boven. Een dagelijkse gewoonte van loopmeditatie cultiveren is gratis en kost niet meer tijd dan het lopen wat je toch al doet.

Leestip: Lopen (mindfulness essentials)


Thich Nhat Hanh laat zien met wijsheden, teksten en oefeningen dat door aandachtig te lopen, je weg loopt uit het eeuwige zoeken, haasten en verlangen dat ons dagelijks leven beheerst.

Lopen’ is het eerste deel van de bijzondere Mindfulness Essentials, een serie praktische mindfulnessgidsen (voor zowel de beginnende als de gevorderde mindfulness beoefenaars) van de grote zenmeester Thich Nhat Hanh. Eerder deelde hij zijn inzichten hoe je mindfulness in alle aspecten van je leven kunt toepassen in mindful Eten, mindful Zitten, mindful Beminnen en mindful Relaxen.

Eerder deelde hij zijn inzichten hoe je mindfulness in alle aspecten van je leven kunt toepassen in mindful etenmindful Zitten, mindful Beminnen en mindful Relaxen.

[vc_message message_box_color=”orange” icon_fontawesome=”fa fa-gift”]

Heb jij onze Mindfulness ketting al gezien?

Een mooie Mindfulness Mandala ketting met speciale betekenis. Leuk om als cadeautje te geven aan jezelf (!) of aan een vriendin.  Of als je een mindfulness praktijk, spiritueel centrum of meditatie studio hebt als reminder voor innerlijke rust en bewustwording aan cursisten die bij jouw lessen of een training hebben gevolgd.

[vc_text_separator title=”Bron: www.ingspire.nl | Lopen van Thich Nhat Hanh”]

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Ontvang de Nieuwsbrief

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

 • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
 • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving
❤ Gids het pad van acceptatie

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

8 reacties. Reactie plaatsen

 • Ik haal veel energie uit de boekjes. Het zet me aan het denken in positieve zin!
  Een nieuw idee zou zijn : mantelzorg ers. Door de mindfullness lessen houd je dit langer vol. Succes met het maken van meerdere boekjes.

 • Superleuk deze boekjes met mooie spreuken. Ik heb boekje Mindfulness en Moeilijke tijden gedownload. Food for thought!

 • Ik heb net boekje moeilijke tijden gedownload en dit geeft me echt een boost om door te gaan. Fijn dat je deze boekjes beschikbaar stelt.

 • Zojuist eboekje mindfullnes gedownload. Ik zelf vind de spreuken erg goed verwoord voor waar ze bedoeld zijn. Dat kan op elk moment van n bepaalde periode of zellfs dag in je leven. Een nieuw thema zou kunnen zijn dat: geluk. Gelukkig zijn is n keuze. Maar misschien bestaat deze al en anders zouden spreuken die motiveren om te bewegen ook n optie kunnen zijn.

 • Simpel en krachtig ervaar ik het boekje dat ik las.
  Ik sta voor veel veranderingen: ontslag, aangeboren afwijking die zich nu pas laat bevestigen.
  Met hardlopen houd ik mezelf op de been en samen met mindfulness zal dat ene hele mooie combi zijn.
  Een boekje over afscheid nemen vind ik wel toepasselijk in mijn situatie.

 • De boekjes geven mij positiviteit en kracht. Spreuken zijn goed en sterk verwoord en dat geeft mij het vertrouwen om door te gaan.
  Een mooi thema voor een boekje zou ik (zelf) acceptatie vinden. Acceptatie is iets wat je in zoveel situaties tegen komt. Zelf ben ik bijvoorbeeld ziek en moet ik accepteren dat het leven nooit meer word zoals het was. Ik denk dat een boekje over acceptatie iedereen kracht kan geven in zijn/haar situatie.

  Bedankt voor deze boekjes!

 • De boekjes zijn fantastisch, voor mijzelf maar ook om een spreuk op een kaart te schrijven voor iemand.
  Als idee heb ik al zien staan MANTELZORGER!!!! Prima onderwerp. Ben het zelf maar ook in mijn werk heb ik er veel mee te maken.(verzorgende in de thuiszorg)

 • […] en inzicht. Voor degenen die nieuw zijn kan het mindful relaxen,  zitten en mindful lopen in stilte – zelfs met het vermijden van oogcontact, vreemd en onnatuurlijk voelen. En toch is […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.