Liefde delen

De Liefde is ook iets mysterieus: hoe meer ze gedeeld wordt hoe meer ze zich vermenigvuldigt. ~ Paulo Coelho

Mindfulness & liefde: 3 kleine tips met groot effect!


Hoe kunnen we ons hart groter laten worden?

1. Begrijpen om lief te hebben..

Begrip is een ander woord voor liefde. Als je niet begrijpt kun je niet liefhebben. Iemand proberen te begrijpen is het beste geschenk dat je een ander kan geven. Ook als we onszelf leren liefhebben, begrijpen en werkelijk compassie hebben voor onszelf dan kunnen we pas een ander daadwerkelijk beminnen (en begrijpen). Begrijpen is de aard van liefde.

2. Nee zeggen

Als je nee zegt tegen iemand waarvan je houdt, hoeft dit nog niet te betekenen dat je minder om deze persoon geeft. Het is belangrijk dat je jouw liefde voor een ander niet prioriteit geeft boven luisteren naar jezelf en weten wat je nodig hebt.

3. Diep luisteren

Plan met regelmaat een speciaal moment op de agenda om diep te luisteren. Diep luisteren is de beoefening om voor je geliefde aanwezig te zijn. Voor de persoon die we beminnen moeten we werkelijk aanwezig zijn. Door ook te luisteren naar elkaar ben je er voor elkaar. Anders wordt het samenkomen van twee lichamen na een tijd routine en monotoon.

Leestip: Beminnen


Meer weten over Mindfulness en Liefhebben? Lees dan eens het inspiratie boekje ‘Beminnen’ geschreven door mindfulness guru Thich Nhat Hanh. Een mooi boekje met meditaties, handige inzichten en oefeningen voor een liefdevol leven om je vermogen tot liefhebben te begrijpen en te vergroten.

[vc_single_image image=”7053″ img_size=”” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=32326&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fde-mindfulness-essentials-beminnen%2F9200000040358383&name=Beminnen%20boek&subid=mindfulness%20essentials” css=”.vc_custom_1466596784004{margin-bottom: 0px !important;}”]

Het boekje ‘Beminnen’ gaat over het oudste onderwerp ter wereld: de liefde. Thich Nhat Hanh onderzoekt op geheel eigen wijze de vraag hoe je moet liefhebben en hoe mindfulness hierbij kan helpen. Ontdek alles over mindful liefhebben en de 4 elementen van ware liefde.
Beminnen’ is het vijfde deel van de bijzondere Mindfulness Essentials, een serie praktische mindfulnessgidsen (voor de beginnende als de gevorderde mindfulness beoefenaars) van de grote zenmeester Thich Nhat Hanh.
Eerder deelde hij zijn inzichten hoe je mindfulness in alle aspecten van je leven kunt toepassen in mindful Eten, mindful Zitten, mindful Lopen en mindful Relaxen.

[vc_single_image image=”7019″ img_size=”” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”http://www.bbnc.nl”]


WINACTIE GESLOTEN
We hebben deze week weer een superleuke winactie voor je. Wij geven vier mooie exemplaren van ‘Beminnen’ weg.

*Deze actie loopt t/m dinsdag 22 juni. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag van deze actie kan niet worden gecorrespondeerd. Deelnemers worden automatisch lid van de Ingspire.nl nieuwsbrief. 1 cadeau per woonadres in NL of BE. Ná 5 juli 2016 komt de aanspraak op de gewonnen prijs te vervallen. De prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld.

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

11 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.