Leven in dankbaarheid hoe doe je dat?

Dankbaar zijn

Moeizame wegen leiden vaak naar mooie bestemmingen . ~ inge ingspire

Dankbaarheid als geschenk

tips, inspiratie en spreuken over dankbaarheidDankbaar kleine tips groot effect

  1. Schrijf elke week drie dingen op waarvoor je dankbaar bent. Door de aandacht hier op de vestigen, ga je steeds méér ontdekken – alsof je het aantrekt.
  2. Probeer ook van minder leuke ervaringen iets te leren
  3. Zeg vaker hardop ‘dankjewel’en vertel erbij waarom je dankbaar bent (zie ook wat dit doet met de ander).

Tel je zegeningen

Onderzoek laat zien dat dankbaarheid een van de krachtigste menselijke emoties is. Angst of boosheid smelten vaak meteen weg. Dankbaarheid voelen maakt je gelukkiger. Het is zelfs goed voor je gezondheid, want het verlaag stress en verbetert slaap.
Om dankbaarheid te voelen moet je ego een stapje terugdoen. Wat daarvoor in de plaats komt is meer compassie en begrip. In plaats van gefrustreerd te zijn, kies je voor waardering. En hoe dankbaarder je wordt, hoe meer je hebt om dankbaar voor te zijn.

Vreugde en simpele dingen voelen

Soms zijn we er zo op gefocust dat onze klim lastig is, dat we uit het oog verliezen om simpelweg dankbaar te zijn voor het feit dat je een berg kunt beklimmen. Je straalt en genereert meer goedheid voor jezelf als je je bewust bent van alles wat je hebt en je niet focust op wat je niet hebt. Elke dag tijd vrijmaken voor een beetje dankbaarheid zal je verbaasd doen staan over de resultaten.. De hele tijd dankbaar zijn is moeilijk maar de moeite waard om te omarmen als je ziet dat je door dankbaar te zijn krijgt wat je het meest nodig hebt; perspectief. Dankbaarheid brengt je van een negatieve in een positieve energie en is een krachtige manier om je leven te veranderen

Ervaringstip: Begin met dankbaar te zijn voor kleine dingen. Hoe dankbaarder je wordt hoe meer je terugkrijgt. Datgene waar je op focust, groeit. Al je je focust op het goede in je leven, dan creëer je daar meer van.

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.