Sterk blijven

Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag jezelf dan uit om sterker te worden. ~ inge ingspire.nl

Leesinspiratie

Wij hebben een mooi boek in handen gekregen met de titel Het diagnosetraject van schrijfster Ingrid de Groot. Zij is een vrolijke, levenslustige vrouw, getrouwd en moeder van drie uitwonende kinderen. Ze runt een eigen praktijk en werkt als wijkverpleegkundige. Ze heeft haar zaakjes prima voor elkaar en staat volop in het leven. Maar een ziekte brengt verandering….In haar debutroman beschrijft ze haar voortdurend gevecht en speurtocht naar het vinden van de oorzaak van haar ziekte.

Een mooie passage uit het boek ‘Het diagnosetraject’

[vc_message message_box_color=”orange” icon_fontawesome=”fa fa-quote-left”]En hoewel het moeilijke is om te accepteren dat ik door mijn ziekte niet inzetbaar ben, realiseer ik me dat gezondheid boven alles gaat. Door te werken doe je mee aan de de samenleving, het geeft je aanzien, zekerheid en sociale contacten. Het zorgt voor zingeving, een van de belangrijkste peilers voor menselijk geluk. Op het moment dat dat wegvalt moet je opzoek naar een anderen invulling en mogelijkheden aftasten, die het leven biedt om ook in deze fase zin aan je bestaan te geven. Er zijn immers genoeg manieren om jezelf te verrijken anders dan werk, maar deze vraag is in een terminale fase helemaal niet aan de orde. In deze fase van het leven draait het nog maar om één ding en dat is liefde, de rest doet er niet toe.[/vc_message]

Leestip - Het diagnose traject - voortdurende gevecht

3 Gouden Inzichten


Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag jezelf dan uit om sterker te worden

Hoe heeft dit citaat van Ingspire jou geholpen?

Het pad in het leven is niet altijd even makkelijk. In ieders leven gebeuren dingen waar je niet voor kiest, zijn er hindernissen die de weg versperren. Maar als je beweegt gebeurt er altijd iets dat de moeite waard is. Mijn blikveld is verruimd, het is mijn ziekte die me daartoe heeft gedwongen. Mijn ziekte is niet alleen maar een donkere wolk die zich boven mijn hoofd heeft samengepakt, het is ook een startpunt voor veranderingen. Alle commotie rondom mijn ziekte lijkt de ideale voedingsbodem voor een lang gekoesterde droom, het schrijven van een boek.
Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, kan het gevoel je bekruipen dat zaken je overkomen, dat je de grip verliest. Ik nam mezelf voor om het om te draaien, om mezelf uit te dagen, om mijn ziekte als een kans te zien. Een mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen, te groeien. Het heeft mij naast verdriet heel veel mooie, memorabele momenten en fantastische inzichten opgeleverd.

Wat versta je onder de regie terugkrijgen over je eigen leven?

Mijn leven stond lange tijd in het teken van mijn ziekte. Ziekenhuisopnamen, onderzoeken en operaties regeerden mijn leven. Op een zeker moment besluit ik om zelf de regie te nemen en mijn eigen ziekteproces te monitoren. Ik wil mijn eigen koers bepalen, weer regisseur zijn over mijn eigen leven, ondanks of met mijn ziekte. Ik neem het heft in eigen hand en vraag mijn volledige medische dossiers op. Vanaf die tijd heb ik de helikopterview en profileer ik mij als “partner” ( de patiënt als partner).

Wanneer heb je de regie terug?
Je hebt de regie terug als je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven neemt. Een pro-actieve houding aanneemt en de regie pakt waar mogelijk, anticipeert op nieuwe ontwikkelingen en loslaat daar waar je geen invloed hebt.

Welk inzicht heeft jou tot nu toe het meest geholpen in het hele traject, verwerkingsproces?

Liefde overwint alles! Liefde is het enige dat je tegenover ziek zijn kunt zetten.

Tenslotte, welke gouden tip zou jij de lezer mee willen geven in zware tijden van soortgelijke onzekerheid?
Blijf bij jezelf! Vertrouw op jezelf. Neem de regie waar mogelijk en laat je horen.

» Nieuwsgierig geworden?

Bestel hier jouw exemplaar van Het diagnosetraject
Speciaal voor lezers van Ingspire is het boek nu te koop voor 15 euro (i.p.v. 19.95 euro)

[vc_single_image image=”11622″ add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_circle_2″ onclick=”img_link_large”]

INGRID DE GROOT

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.