Kookinspiratie: Sushi bowl!

Meditatie

Bewustheid is het begin van een transformatieproces waarbij je kan kiezen voor een andere manier van zijn. ~ ingspire

[vc_single_image image=”8066″ img_size=”full” alignment=”center”]

We volgen nauwlettend de food trends en ‘bowls zijn erg trendy. Eten wordt geserveerd in kommen en gemaakt van verschillende verse producten waarbij je bewust kiest voor voedzame ingrediënten zoals groenten, gezonde granen en eiwitten voor een optimale balans.

De sushi bowl en buddha bowl zijn voorbeelden van komgerechten die geïnspireerd zijn op Aziatische gerechten. In Azië is er natuurlijk veel aandacht voor het koken en het selecteren van ingrediënten, welke geheel volgens de balans van Yin en Yang worden bereid. Suiker is bijvoorbeeld Yin, terwijl zout heel erg Yang is. Aziaten praten graag over eten en de hele dag wordt er wel over nagedacht. Eten neemt daar een hele belangrijke plaats in het dagelijkse leven in. In Indonesië vraagt men vaak “heb je al gegeten” als een vorm van vragen hoe het met je gaat. Eten verbindt, verblijdt en maakt gelukkig, daarom mag daar tijd aan besteed worden.

Sushi is het ware toonbeeld van Zen en de bereiding van Sushi is bijna een vorm van meditatie te noemen. In Japan duurt het jaren om een echte sushimeester te worden, waarbij het beheersen van precisie en het perfectioneren van harmonie in smaak & kleur de hoogst haalbare doelstellingen zijn.

Recept sushi bowl van Mathijs Maaltijdbox

Zelf sushi maken is een  bewerkelijke klus en kan tijdrovend zijn. Dit recept van TV-kok Mathijs Vrieze is een uitkomst. Je doet alle sushi-ingrediënten met aandacht in een kom, maak er je eigen kunstwerk van en klaar! Mathijs Maaltijdbox (tip) heeft de ingrediënten al voor je geselecteerd en de bereidingswijze geoptimaliseerd. Zodat je nog langer de tijd hebt om samen te genieten van de gerechten. De sushi bowl en buddha bowl zijn voorbeelden van recepten die je bij Mathijs Maaltijdbox (thuisbezorgd) kunt verwachten. Probeer het ook eens uit!

Ingrediënten:


Voor 2 personen

1 Avocado
160 gr. Basmatirijst
1 Duimpje gember
150 gr. Gerookte zalmsnippers
1 Komkommer
1 Limoen
20 Sesamzaadjes
100 gr. Sugarsnaps
Verse koriander
100 gr. Wortelreepjes
2 Zakjes ketjap (zout)
Olijfolie(H)
Suiker(H)

Bereiding:


1. Kook water voor de rijst en de sugarsnaps. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking en giet na bereiding af.
2. Kook de sugarsnaps 2 minuten. Giet af en spoel na met koud water, zodat de sugarsnaps niet doorgaren.
3. Snijd de avocado rondom in de lengte doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees met een grote lepel uit de schil en snijd in plakjes. Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en vervolgens schuin in plakjes.
4. Maak een dressing. Schil en rasp de gember (2 cm). Boen de limoen goed schoon. Meng 1 el. gember, ketjap, wat limoenrasp, limoensap, 2 el. olijfolie en 1 tl. suiker p.p. in een schaaltje.
5. Pak een droge koekenpan en rooster de sesamzaadjes.
6. Verdeel de rijst over de kommen of borden. Garneer rondom met alle ingrediënten inclusief de gerookte zalm en wortelreepjes en schenk de dressing erover. Garneer met de sesamzaadjes en eventueel wat koriander. Eet smakelijk!

Dit gerecht maakt je Zen door zowel het bereiden en het eten. Een echte aanrader!” ~ Inge Ingspire

Ook enthousiast geworden?

Speciaal voor onze lezers, bestel nu jouw maaltijdbox met korting! (Gebruik kortingscode INGSPIRE2017)

 

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.