Energie stroom

Het vullen van ons lichaam met zuivere energie en ons hart met compassie is belangrijk voor onze gezondheid

~ ingspire

Ben jij bekend met Ki?

Ki / Qi: levensenergie levenskracht ingespireBinnen de Chinese geneeskunde is er naast de aandacht voor het fysieke lichaam ook aandacht voor het energetisch lichaam dat bestaat uit een stelsel van energiebanen en energiepunten waardoor de levensenergie stroomt. Deze energie wordt in het Chinees ‘Qi‘ en in het Japans ‘Ki‘ genoemd.

Levensenergie, kracht en adem
Bij Ki gaat het om levensenergie, bio elektriciteit en adem wat zorgt voor beweging zoals het in- en uitademen, het verteren van voedsel, het stromen van het bloed, het denken, voelen, ruiken en proeven. In de Chinese geneeskunst worden symptomen van allerlei ziektes toegewezen aan een verstoorde beweging  van de Qi (Ki) in het lichaam.

Qi en voeding

In de Chinese voedingsleer kijkt men naar welke producten en bereidingswijzen energie geven (Qi) aan specifieke organen, nadat ze zijn opgenomen in het lichaam. Het gaat om het creëren van evenwicht tussen de energiestromen. Interessant is dat Chinezen hun voedingspatroon voortdurend aanpassen. Aan het klimaat, het seizoen, hun levensfase, en aan hun persoonlijke behoeften om het lichaam in balans te houden.

Wie iets eet of drink krijgt lichaamsvreemde Qi binnen wat in het lichaam wordt omgezet in lichaamseigen Qi. Elk voedingsmiddel heeft unieke eigenschappen die voor eenieder een ander effect kan hebben. De energetische werking hangt namelijk af van je lijf en conditie. Het kan het stromen van qi in je lichaam verbeteren maar ook verstoren.  Mits je niet ziek bent zijn  Qi- neutrale recepten het beste. Qi- neutrale recepten zijn zo samengesteld dat ze de balans in het lichaam behouden.

Ontdek: 5 positieve Ki-effectenKi-recept thee

[vc_message message_box_color=”orange” icon_fontawesome=”fa fa-gift”]

Heb jij onze Yin Yang ketting voor evenwicht al gezien?

Een mooie Yin Yang ketting voor evenwicht met speciale betekenis. Leuk om als cadeautje te geven aan jezelf (!) of aan een vriendin.[/vc_message]

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.