Keuze

Datgene wat niet lukt is meestal iets wat nu losgelaten dient te worden, zo dat er plek komt voor iets nieuws. ~ inge ingspire

Doen waar je hart zich goed bij voeltinspiratie levenspad: Krijg je de keuze: blijven zitten of dansen, dan hoop ik dat je gaat dansen

Voor mijn verjaardag kreeg ik het boek ‘Wat ik zeker weet – wijsheid en inzicht voor elke dag’ geschreven door Oprah Winfrey. Een van de zinnen in dit boekje die mee aangreep is de volgende:

“Krijg je de keuze: blijven zitten of dansen, dan hoop ik dat je gaat dansen”

Deze zin zette me aan het denken. Wat doe ik met mijn leven? Zitten of dansen? Blijven we zitten waar we zitten bang voor verandering? Maar ondertussen klagen over hoe ontevreden we zijn? Klagen over stress? Te veel werk? Te weinig werk? Niet serieus genomen voelen? Dat het vroeger allemaal beter was (voor deze laatste hoor ik de laatste veel in het “spirituele wereldje”). Dat het allemaal toch hopeloos is want het is crisis?  En stiekem jaloers zijn op de mensen in je omgeving die wel dansen?

Die hun dromen achterna gaan. Baan opzeggen en voor zichzelf beginnen. Of langdurig verlof op nemen en gaan reizen (en de zitters dit via facebook ondertussen lekker inwrijven). Of die mensen die ondanks alle tegenslag toch blijven dromen en positief blijven.

De drang naar vrijheid wordt sterker, ik wil dansen..

inspirerend leven zitten blijven of dansen inspiratie vrijheid levenspad ingspireEn wat ben ik in dit alles? Ik wil dansen. Ik wil vrij zijn en doen waar mijn hart zich goed bij voelt. Ik wil mijn eigen plannen maken en uitvoeren. Mijn zielepad volgen. Maar ondertussen voel ik de “zitten energie” aan mij trekken. Ik hoor ze bijna zeggen: doe het niet, want wat zal de omgeving hier wel niet van zeggen of: doe het niet, het gaat je toch niet lukken of: doe het niet, jij kan dit toch niet en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat stemmetje in je hoofd met oude overtuigingen kan behoorlijk hardnekkig zijn.

En toch, de drang naar vrijheid wordt sterker. Ik voel de trekkende kracht van mijn levenspad sterker worden. En dus sta ik op en zet de ene voet voor de ander en maak ik een danspas, en nog eens een danspas. En ga ik op weg om een danser te worden. Misschien ligt voor mij de waarheid wel ergens in het midden. En hoef ik niet gelijk helemaal los te gaan op de dansvloer. Maar is regelmatig een nieuw stapje erbij ook goed genoeg. Want zoals Oprah mooi verwoord in haar boek:

“Elke dag geeft jou de kans om diep adem te halen, je schoenen uit te schoppen en uitbundig te dansen; om zonder spijt te leven, vol vreugde en plezier”

We kunnen kiezen: met hart en ziel leven en dansen of je stilletjes in een hoekje blijven zitten vol angst en twijfel. Deze keuze is er op elk moment van de dag. Deze keuze is er nu!

spiritueel leven - inspiratie ingspireDans je met me mee? Een klein danspasje per keer om je levenswals vorm te geven. En weet
dat je altijd de engelen
aan mag roepen om je om je hierbij te helpen.

Liefs, Anke

Bron: www.bodymindbalanceshop.nl – de spirituele cadeau winkel

P.s. Welke spreuk vind jij het mooist? Laat weten & win een mooi cadeau!

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.