Inspirator Oprah Winfrey

Inspirerende uitspraken van Oprah WinfreyBEKEND VAN:
Oprah Winfrey is de machtigste vrouw in de showbizzwereld en de meest bewonderde vrouw in de Verenigde Staten. Ze is miljardair en bezit haar eigen maatschappij, die naast haar talkshow, films, televisiedrama’s en video’s produceert. Oprah Winfrey wordt gezien als de ‘koningin van de talkshow’ en is bekend van The Oprah Winfrey Show.
Bekijk de mooiste
 quotes van Oprah Winfrey.

LEVENSVERHAAL:

Oprah heeft een moeilijke jeugd gehad. Omringd door armoede wordt zij opgevoed door haar oma omdat haar ouders te jong zijn om voor haar te zorgen.. Ze heeft een zware jeugd met seksueel misbruik en op haar veertiende raakt ze zwanger. De baby wordt te vroeg geboren en overlijdt. Nadat ze bij haar strenge vader gaat wonen, gaat het beter. Hij zorgt ervoor dat Oprah haar school afmaakt. Hierdoor heeft Oprah al op haar 19e al een baan als nieuwslezeres in Nashville. In Baltimore maakt zij haar eerste talkshow en wordt haar talent opgemerkt.

Een van haar favoriete levenswijsheden is van de Franse filosoof priester Pierre Teilhart de Chardin:
We zijn geen mensen die een spirituele  ervaring hebben. We zijn spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben

Haar belangrijkste spirituele oefening is proberen in het nu te leven… om geen beeld te maken van de toekomst of te treuren om vergissingen in het verleden… om de echte kracht van het nu te voelen.

“Dat is het geheim van een leven vol vreugde. Als je de lagen van je leven afpelt – de gekte en het lawaai – dan wacht de stilte op je. Die stilte ben jij.
Wat ik zeker weet is dat je reis begint met de keuze om op te staan er op uit te gaan en te volle te leven. Het leven zit vol pareltjes als we er maar de tijd voor nemen die te waarderen”. – Oprah

BELANGRIJKSTE BOODSCHAP:
Mooie levenslessen en citaten van Oprah WinfreySluit nooit je hart af. In mijn donkerste periodes bleef ik vertrouwen en hopen, want ik bleef geloven dat je altijd een sprankje licht kunt binnenlaten om het pad voor je te verlichten, hoe lastig de klim ook mag zijn.

Na alles wat me in al die jaren op aarde is overkomen, ben ik er het meest trots op dat ik open blijf staan voor zelfontwikkeling. Het is veel gemakkelijker om je problemen te negeren. Maar als je kleine stapjes neemt om ze aan te pakken, worden het uiteindelijke reuzensprongen op je reis naar zelfverwerkelijking.

LEESTIP Oprah Winfrey:

Wat ik zeker weet  – Een schitterend boek vol inzichten en inspirerende wijsheden. Gerangschikt naar onderwerp – dankbaarheid, eerbied, helderheid, mogelijkheid, macht, vreugde, veerkracht en verbondenheid.

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.