Inspirator en yoga leraar B.K.S. Iyengar

Inspirator en Yoga guru B.K.S. IyengarBEKEND VAN:


B.K.S. Iyengar is als yoga meester en spiritueel leraar wereldwijd bekend geworden door Iyengar yoga een van de meest beoefende yogastijlen over de hele wereld.

Wat is Iyengar-yoga?

Iyengar-yoga is een vorm van hatha yoga en kenmerkt zich door een innovatieve benadering van asana’s (yogahoudingen) en pranayama (ademhalingstechnieken), waarbij de nadruk wordt gelegd op de precisie en het in lijn brengen van het lichaam met de geest. Bij Iyengar-yoga wordt ook gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen (kussentjes, blokken, doeken, stoelen, banden etc.)  bij de uitvoer van yogahoudingen.

De beoefening van Iyengar yoga kan diepe ontspanning teweeg brengen en bevordert je lenigheid en uithoudingsvermogen.

LEVENSVERHAAL:


B.K.S. Iyengar (1918-2012 ), geboren als Bellur Krishnamukar Sundara Iyengar, was een Indiaas yogaleraar en de grondlegger van Iyengar yoga. Hij speelde een belangrijke rol in de verspreiding van yoga.

Iyengar werd geboren in een grote arme familie. Op negenjarige leeftijd verloor hij zijn vader en hij had te kampen met ziektes zoals de influenza-epidemie, malaria, tuberculose en tyfus, die samen met ondervoeding zijn gezondheid aantastten. Via de man  van zijn oudste zus kwam hij als 15 jarige jongen in aanraking met yoga wat leidde tot een aanzienlijke verbetering van zijn gezondheid. Hij beoefende yoga gedurende bijna zijn gehele leven. Door onderzoek en intensieve beoefening ontwikkelde hij inzichten in de houdingen en de ademhaling van de Hatha Yoga.

Tegenwoordig is Iyengar yoga een van de meest beoefende yogastijlen over de hele wereld. Wereldwijd zijn we er honderden centra waar Iyengar-yoga wordt onderricht. Hij gaf onder andere ook les aan de beroemde spiritueel filosoof Krishnamurti.

BELANGRIJKSTE BOODSCHAP:


“Change is not something that we should fear. Rather, it is something that we should welcome. For without change, nothing in this world would ever grow or blossom, and no one in this world would ever move forward to become the person they’re meant to be.

Ik vertel de mensen altijd: Leef gelukkig en sterf wonderbaarlijk” – BKS Iyengar

LEESTIPS YOGA:


Met zijn werk over de over de beoefening en filosofie van yoga verkreeg hij grote bekendheid.

Top 5 boeken van B.K.S. Iyengar

  1. Light on Yoga (het meest verkochte boek over yoga wereldwijd)
  2. The Tree of Yoga
  3. Light on the Sutras of Patanjali
  4. Yoga als levenskunst (de weg naar heelheid, innerlijke vrede en totale vrijheid)
  5. Core of the Yoga Sutras (gids over de Yoga filosofie)

YOGA SPREUKEN:


Bekijk de wijsheden uit de yoga filosofie

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.