In het loslaten van het willen oplossen vind je de weg naar acceptatie ~ inge ingspire.nl

Acceptatie gaat over je Voelend hart en je Wetend hart kloppend krijgen citaat van IngspireEen inleiding tot Acceptatie

Op het zingevingsplatform vind je pareltjes wijsheid over acceptatie. Quotes over Hoe leer ik Accepteren, tips over actieve aanvaarding en inzichten over acceptatie waar je kracht uit kan halen. Onderstaande inzichten kunnen helpen beter met een belastende situatie om te gaan als we door moeilijke pijnlijke momenten in ons leven worden uitgedaagd. Het eerste deel in een mooie reeks inzichten over het thema Acceptatie.

Wat betekent acceptatie precies?

Acceptatie is een proces waar je elke dag aan werkt met vallen en opstaan; je leert jezelf te accepteren en met pijn en verdriet te leven om door te kunnen. Acceptatie kost dan ook tijd en vink je niet even af in een aantal stappen. Je leert dat achter het woord ‘acceptatie’ een grote gelaagdheid schuilgaat waar je een diepere betekenis mag geven aan je gevoel.

Acceptatie betekent met milde aandacht de realiteit te zien en deze volledig erkennen zoals die is, zonder oordeel of verzet. Acceptatie vraagt om een diepgaande verschuiving in onze houding en waarneming. Acceptatie is alles behalve passief. Het is niet wat je tegen houdt maar juist wat je vooruit brengt omdat het je in eenAcceptatie is een bewustzijnsgroei in onvoorwaardelijke Liefde - citaat van de Nederlandse schrijfster Inge Geertzen van het Zingevingsplatform Ingspire bewustzijn brengt waarin je helder beslissingen kunt maken. Acceptatie heeft dus niets te maken met opgeven. Het is juist het bewustwording van de realiteit van de oneerlijkheid en dan te handelen met wijsheid om effectief verandering teweeg te brengen.

  • Acceptatie is niet hetzelfde als “Leuk vinden”
  • Acceptatie is niet hetzelfde als “het goed vinden”
  • Acceptatie is niet “Passief gelaten worden”
  • Acceptatie is geen beslissing

Gedurende jouw leven heb je mooie, adembenemende ervaringen maar ook verliezen en falen. Veel van de pijn in het leven komt voort uit de teleurstelling door niet bevredigde onophoudelijke verlangens. Acceptatie ontstaat geleidelijk. We hoeven niet alles leuk te vinden wat op ons pad komt in het leven. Als we kunnen leren om moeilijke situaties daadwerkelijk te accepteren – en niet te negeren of ons er tegen te verzetten – dan kunnen deze situaties minder heftig voelen. Jouw algemene gemoedstoestand wordt minder bepaald door het aantal mooie momenten die je mee hebt gemaakt maar meer door hoe je met de moeilijke momenten om heb weten te gaan. De sleutel hoe je kanSpreuk over controle loslaten om te accepteren wat is - citaat van Ingspire omgaan met deze vervelende momenten wanneer ze gebeuren is acceptatie. Afkeer, vermijden en hebzucht  gaan over het altijd willen dat het moment beter of anders is, acceptatie gaat juist over het beste uit elk moment halen, ongeacht hoe dit moment er uit ziet.

Acceptatie vermindert lijden

Wanneer ongewenste dingen gebeuren, kan dit pijnlijk zijn. Wanneer wij ons verzetten tegen onze pijn, dan vergroten we ons lijden. Zie het als een soort formule:

Pijn X Verzet = LijdenIngspire Quote - We hebben er niet voor gekozen te lijden in het leven. We mogen wel kiezen hoe het leven te leiden - citaat van schrijfster Inge Geertzen

Pijn is wat je voelt wanneer er iets moeilijks, onplezierigs verdrietigs of engs gebeurt. Het is onvermijdelijk dat we allemaal wel eens pijn zullen voelen. Je verzet je om aan pijn te ontsnappen. Klagen is ook een vorm van verzet of weerstand.

Als er ooit een lied geschreven zou worden over verzet of weerstand zou die ongeveer zo gaan:

“Het is niet eerlijk, waarom gebeurt dit altijd met mij? Het is niet mijn schuld. Dat had je niet mogen zeggen.”

Je kan pijn zelf niet vermijden maar je kunt de versterking hiervan vermijden door acceptatie te leren. Acceptatie is een geestestoestand waarin je het huidige moment ziet zoals het is. Deze bewustwording stelt je in staat pijn, boosheid of verdriet te ervaren zonder dat deze erger worden

E-boekje Acceptatie met gratis online mini-cursus accepteren souldiving met ingspire zingevingsplatform

Tips die jou verder helpen op je pad van Acceptatie

Ga verder naar Deel 2 Acceptatie vermindert lijden

Bron: mind.org

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
Gidsen voor je Herstelplan
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.