In het loslaten van de controle kunnen we zien wat in overgave is – citaat van Ingspire

Spreuk over controle loslaten om te accepteren wat is - citaat van Ingspire

Dit artikel onderzoekt de complexiteit van acceptatie in het licht van voortdurende veranderingen in het leven. Ontdek hoe jij jezelf opnieuw kunt uitvinden en je gevoelens kunt omarmen. We delen drie affirmaties met je die ondersteunend werken bij het loslaten van de controle. Deze drie zinnen kan je meenemen op je reis van aanvaarding en groei.

Hoe je de controle loslaat en beter omgaat met het Onbekende

In het loslaten van de controle kunnen we zien wat in overgave is
Citaat van Ingspire door Inge Geertzen

Hoe aanvaard ik een nieuwe realiteit? Acceptatie is allesbehalve makkelijk. Niets blijft hetzelfde, en het is een uitdaging om een nieuwe realiteit te aanvaarden. Het leven dwingt ons tot verandering, waardoor we onszelf opnieuw moeten uitvinden. Omgaan met een nieuwe realiteit kan zwaar vallen. Je leven herinrichten, je gevoel daar in laten meebewegen en met het verdriet en de pijn leren leven om door te kunnen, is een proces waar je elke dag in uitgedaagd wordt. Het heeft tijd nodig om een hernieuwd evenwicht te vinden.

Soms kan het nodig zijn om de situatie waarin we ons bevinden wat ruimte te geven door de dingen even wat meer op een beloop te laten. Door zaken minder in onze macht proberen te krijgen, kunnen we vanuit de ruimte die vrijkomt opnieuw gewaar zijn.

Leer van de dingen die je hebt achtergelaten. Erken je persoonlijk verleden in wat je nu meemaakt. Aanvaard het bestaan in de moed je open te stellen voor wat komt. Meebewegen met wat zich aandient, vanuit je eigen kracht, brengt ons ook vertrouwen in wat komen gaat. Sterk blijven als het niet gaat, een overwinning als het wel gaat!

Leren accepteren en loslaten - tips, gevoelens en wijsheden over acceptatie van het zingevingsplatform Ingspire3 krachtige zinnen om te aanvaarden wat is:

Deze affirmaties hebben de kracht om iedereen te ondersteunen in het proces van acceptatie. Door onszelf deze toestemming te geven en moedig te zijn, kunnen we het pad van aanvaarding beter bewandelen en ruimte creëren voor groei. Hier zijn drie krachtige zinnen die kunnen helpen bij het aanvaarden van wat is:

  1. ik geef mijzelf toestemming te voelen wat ik voel
  2. ik geef mijzelf toestemming om te rouwen en te helen
  3. Ik ben bereid mijn angsten onder ogen te zien en te handelen, ik ben moedig.

Citaat over de controle loslaten

Deze Ingspire spreuk © ‘In het loslaten van de controle kunnen we zien wat in overgave is’  is van de Nederlandse schrijfster Inge Geertzen en komt uit bovenstaand artikel ‘Niets blijft hetzelfde’. Als schrijfster, gediplomeerd ACT deskundige (Acceptance & Commitment Therapy) en initiatiefneemster van het zingevingsplatform Ingspire.nl, zet ze haar kennis en eigen levenservaring in voor het vinden van meer innerlijke rust bij acceptatie en loslaten, als steuntje in de rug voor diegenen die te maken krijgen met een moeilijke situatie. Inge weet vanuit haar hart te spreken en te verwoorden wat zwaarte geeft maar ook kracht om te transformeren naar een nieuwe manier van Zijn. Velen raken geïnspireerd door haar citaten en transformerende gevoelservaringen.

In praktijk toepassen

Hoe breng je deze wijsheid in praktijk?

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
Gidsen voor je Herstelplan
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.