Ik heb een eiland gecreëerd waar ik vrij kon zijn…


Ik heb een eiland gecreëerd waar ik vrij kon zijn, maar een eiland is geen eiland als deze niet verbonden is met de oceaan, het groter geheel - citaat van het zingevingsplatform Ingspire door Inge Geertzen
Deze Ingspire spreuk © Ik heb een eiland gecreëerd waar ik vrij kon zijn, maar een eiland is geen eiland als deze niet verbonden is met de oceaan, het groter geheel,  is een citaat van de Nederlandse schrijfster Inge Geertzen.

Van Innerlijke Rust tot Universele Verbondenheid

Inge Geertzen - schrijfster Ingspire.nl, markteer en handmassage therapeutInge vertelt: ,,Om te overleven is het soms nodig om terug te keren naar onze kern. We willen onszelf bevrijden van invloeden, onbegrip en verwachtingen van de buitenwereld. Jouw kern is als een eiland waar je mag rusten, waar jij de regels bepaalt en waar jij je veilig mag voelen. Je maakt een hernieuwde connectie met jezelf. Daarna kan je stap voor stap je weer verbinden met de wereld om je heen voor betekenis en zingeving.

Toen ik door een zware periode ging, ervaarde ik persoonlijk dat niet alles maakbaar is en volledige acceptatie in de maatschappij niet altijd vanzelfsprekend is. Het eiland dat ik tot mijn toevlucht maakte, werd een ontdekkingsplek waar ik nieuwe vormen van ‘Zijn’ omarmde en leerde begrijpen. Het bood me de mogelijkheid om diepere lagen van acceptatie te verkennen en simpelweg te ervaren wat het betekent om er gewoon enkel te mogen zijn los van alle verwachtingen en pijnlijke ervaringen. Op je eigen eiland ervaar je een gevoel van onafhankelijkheid en autonomie. Een veilige plek om te vertoeven in stilte en waar je de ruimte hebt om volledig tot jezelf te komen.

Na enige tijd besefte ik dat er nog een aspect ontbrak in mijn zoektocht naar zingeving. Het werd me duidelijk dat naast de verbinding met jezelf, het noodzakelijk is om verbonden te zijn met je omgeving om je identiteit zingevend te maken en om tot uiting te komen. Zo kan jouw zijnsenergie zich verder manifesteren, want je identiteit ligt in de grootsheid van het bestaan.

Hoewel het dus van essentieel belang is om eerst innerlijke ruimte van acceptatie en vrijheid te ontwikkelen (symbolisch weergegeven door ons innerlijke eiland), kan een diep gevoel van zingeving en ware vrijheid pas gevonden worden wanneer we ons  ook verbinden met het grotere geheel. De metafoor van de oceaan vertegenwoordigt hier het grotere geheel van het leven – de onderlinge verbondenheid van alle dingen, de eindeloze stroom van verandering, groei en inspiratie die ons zingeving en grenzeloze liefde laat voelen en uitdragen.

Hoe verbind je jouw innerlijke eiland met de oceaan van het leven?

Hoe sla je de brug van Acceptatie naar Zingeving? Om de overgang van acceptatie naar zingeving te maken is het belangrijk om je diepste Zijn te accepteren, te voeden én je verworven innerlijke vrijheid uit te dragen;

  • Laat hoop toe in je hart en neem de tijd om dingen te herdefiniëren voor jezelf.
  • Omarm je diepste authentieke Zijn door je denken en doen op elkaar af te stemmen
  • Zoek gelijkgestemden op. Het is krachtig om onszelf te herkennen of weerspiegelt te zien in anderen
  • Doe wat er voor jou écht toe doet

Liefs Inge”

P.s. Heb je nog moeite met weerstand loslaten en diepe (zelf)acceptatie? Bestel dan eerst de gids ‘Sleutels tot Acceptatie’ voor dat je aan de slag gaat met deze wijsheid.

Tijd voor meer zingeving

Steun Ingspire bij het verspreiden van Lichtpuntjes

Als je geraakt wordt door onze teksten en spreuken, overweeg dan een éénmalige gift aan het Zingevingsplatform Ingspire. Met jouw donatie kunnen we meer krachtquotes delen, extra nieuwsbrieven versturen & ideeën ondersteunen. Laten we samen impact maken en iets zinvols tot stand brengen!

 

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.