Verander de manier waarop je naar dingen kijkt

Verander de manier waarop je naar dingen kijkt.

Hoe verander je de manier waarop je naar dingen kijkt?

Je perspectief veranderen is een vaardigheid die je veel kracht kan geven in het Leven. Het kan de moeite waard zijn om tijdens een gesprek, een gebeurtenis of bij een bepaalt aspect van je leven te kijken vanuit een nieuwe invalshoek. Soms kan de manier waarop je de wereld om je heen ziet al veranderen door een klein stapje terug te doen. Inge, de oprichtster van Ingspire deelt 3 inzichten voor perspectiefverandering die helpen jezelf een stap dichter bij succes en liefde in het leven te brengen.

3 x Tips van Inge over leren ‘Kijken vanuit een ander perspectief’


 1. Onderbreek de automatische piloot
  Door met regelmaat te trainen in het bewust opmerken van je gedachten en gevoelens lukt het steeds vaker om op een milde manier onze automatische piloot te onderbreken. Merk tijdens een gebeurtenis op dat je bijvoorbeeld geagiteerd raakt, onrustig wordt, een oordelende gedachte hebt of spanning voelt in je lichaam en laat het er vervolgens maar even zijn, zonder daar iets direct mee te doen.

 2. Leer bewustzijn te ervaren
  Afstand nemen helpt hierbij. Door in het moment zelf (in een gesprek of tijdens een activiteit bijvoorbeeld) even vanaf een afstand naar een situatie, onze gevoelens en/of ervaringen te kijken, creëer je ruimte. Je zal merken dat het makkelijker wordt om in contact te komen met je gevoel,. Je neemt je bewustzijn waar en je wordt toeschouwer in plaats van deelnemer.

 3. Laat je perceptie varen
  Probeer jouw perceptie te verschuiven door jezelf de vraag te stellen Hoe kan ik dit anders zien? Of doe de volgende oefening (oefen met regelmaat in verschillende ruimtes); Vouw je handen in elkaar en probeer je aandacht bij je handen te houden terwijl je de kamer/ruimte inkijkt. Probeer tijdens het observeren van wat je ziet telkens je aandacht bij je handen te houden. Merk op wat er gebeurt.

  Perceptie is een belangrijke factor voor veranderingDoor een andere manier van waarnemen creëren we ruimte voor flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Je neemt zuiver waar. Deze uitspraak van mij, een mooi citaat over Perceptie,  sluit hierop aan en kan je hierbij helpen.

Diepzinnige spreuk over loslaten van Inge Ingspire: In het laten varen van onze perceptie ontstaat ruimte om op een andere manier waar te nemenBelangrijk – Ga met bovenstaande 3 tips aan de slag en leer van perspectief te veranderen (of deze zelfs te laten varen) dit kan enorm verrijkend werken! Vind je het lastig bij stap 1 om jouw gedachten te bevragen? Lees dan even ons artikel Loskomen van Gedachten of transformeer je angst. Tip, begin eerst met het oefenen bij kleine dagelijkse ‘voorvallen’ waarbij je weerstand ervaart. Op een later moment kan je dit toepassen op grote aspecten van het leven die niet perse negatief beladen hoeven te zijn.  In dit geval is mijn ervaring hoe belangrijker een activiteit is voor je persoonlijke groei en je hier meer waarde aan geeft hoe dieper je een bepaalde weerstand kan voelen. Dit is een soort wetmatigheid van tegenstrijdigheden.

Liefs Inge

Onze Leestips die jou vooruit brengen:

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

 • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
 • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.