Verander de manier waarop je naar dingen kijkt

Verander de manier waarop je naar dingen kijkt.

Hoe verander je de manier waarop je naar dingen kijkt?

Je perspectief veranderen is een vaardigheid die je veel kracht kan geven in het Leven. Het kan de moeite waard zijn om tijdens een gesprek, een gebeurtenis of bij een bepaalt aspect van je leven te kijken vanuit een nieuwe invalshoek. Soms kan de manier waarop je de wereld om je heen ziet al veranderen door een klein stapje terug te doen. Inge, de oprichtster van Ingspire deelt 3 inzichten voor perspectiefverandering die helpen jezelf een stap dichter bij succes en liefde in het leven te brengen.

3 waardevolle tips van Inge over leren kijken vanuit een ander perspectief


 1. Onderbreek de automatische piloot
  Door met regelmaat te trainen in het bewust opmerken van je gedachten en gevoelens lukt het steeds vaker om op een milde manier onze automatische piloot te onderbreken. Merk tijdens een gebeurtenis op dat je bijvoorbeeld geagiteerd raakt, onrustig wordt, een oordelende gedachte hebt of spanning voelt in je lichaam en laat het er vervolgens maar even zijn, zonder daar iets direct mee te doen.

 2. Leer bewustzijn te ervaren
  Afstand nemen helpt hierbij. Door in het moment zelf (in een gesprek of tijdens een activiteit bijvoorbeeld) even vanaf een afstand naar een situatie, onze gevoelens en/of ervaringen te kijken, creëer je ruimte. Je zal merken dat het makkelijker wordt om in contact te komen met je gevoel,. Je neemt je bewustzijn waar en je wordt toeschouwer in plaats van deelnemer.

 3. Diepzinnige spreuk over loslaten van Inge Ingspire: In het laten varen van onze perceptie ontstaat ruimte om op een andere manier waar te nemenLaat je perceptie varen
  Probeer jouw perceptie te verschuiven door jezelf de vraag te stellen Hoe kan ik dit anders zien? Of doe de volgende oefening (oefen met regelmaat in verschillende ruimtes); Vouw je handen in elkaar en probeer je aandacht bij je handen te houden terwijl je de kamer/ruimte inkijkt. Probeer tijdens het observeren van wat je ziet telkens je aandacht bij je handen te houden. Merk op wat er gebeurt.

  Perceptie is een belangrijke factor voor veranderingDoor een andere manier van waarnemen creëren we ruimte voor flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Je neemt zuiver waar. Deze uitspraak van mij, een mooi citaat over Perceptie,  sluit hierop aan en kan je hierbij helpen.

Belangrijk – Ga met bovenstaande 3 tips aan de slag en leer van perspectief te veranderen (of deze zelfs te laten varen) dit kan enorm verrijkend werken! Vind je het lastig bij stap 1 om jouw gedachten te bevragen? Lees dan even ons artikel Loskomen van Gedachten of transformeer je angst. Tip, begin eerst met het oefenen bij kleine dagelijkse ‘voorvallen’ waarbij je weerstand ervaart. Op een later moment kan je dit toepassen op grote aspecten van het leven die niet perse negatief beladen hoeven te zijn.  In dit geval is mijn ervaring hoe belangrijker een activiteit is voor je persoonlijke groei en je hier meer waarde aan geeft hoe dieper je een bepaalde weerstand kan voelen. Dit is een soort wetmatigheid van tegenstrijdigheden.

Liefs Inge

Bestsellers van schrijver Wayne Dyer

Deze uitspraak is van de Amerikaanse schrijver en psychotherapeut Wayne Dyer.

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.