Loslaten

Door achter te laten wat je niet meer nodig hebt creëer je ruimte om te vinden wat jou vooruit brengt ~ inge ingspire.nl

De herfst heeft zijn intrede gedaan, de perfecte tijd voor mooie wandelingen, warme drankjes en een bewuste reminder dat verandering een natuurlijk onderdeel is van het leven. Bladen veranderen prachtig van kleur en dwarrelen van de bomen. De herfst is dan ook een geschikt seizoen voor zelfreflectie om wat was en overbodig is los te laten. We delen een mooie Loslaat – oefening met je.

Wat laat ik achter mij en hoe kom ik vooruit?

Soms hebben we allemaal wel eens een moment dat we vastzitten en niet weten hoe verder of dat vooruitkomen maar niet lukt. Onze ziel roept ons dan een halt toe en zet ons onbewust stil om ons aan te sporen de diepste en mindere kanten in onszelf te ontmoeten en te transformeren naar het licht. Licht en duisternis gaan dan ook samen. We kunnen ons vaak niet meer verenigen met onze oude levenswijze en verlangen diep van binnen naar een nieuwe manier van zijn. Een nieuwe manier van Zijn wat ons meer energie, bevlogenheid en zingeving brengt.

Boven je oude zelf uitstijgen, is afdalen naar de diepte om te kunnen transformeren naar een vorm die bij je past.” ~ inge ingspire

Het afdalen in de donkerte kan behoorlijk angstig en confronterend zijn. Soms is het nodig om de leegte die je ervaart (wellicht dat jou iets ontnomen is) te vullen met een stukje verdriet of een behoefte zo dat deze de ruimte, de aandacht en daarmee de erkenning krijgt en vrijgelaten kan worden. Observeer vervolgens van een afstandje en neem waar. Ook het onbekende treed je tegemoet in dit moment van zelfonderzoek.

Inge vertelt hier verder over “Ik heb gemerkt dat je anders gaat zien. In het donker schakel je namelijk over naar hele andere zintuigen wat weer een ander perspectief met zich meebrengt. Je ziet beter, helderder. In deze transformatie, die veel geduld van je vergt, zie je de dingen hoe ze werkelijk zijn en een onderdeel vormen van een groter geheel waarin alles voortdurend verandert. Met dit zicht van Aanvaarding kan je er wat makkelijker één mee worden.”.

Oefening in het Loslaten

Hoe verander ik mijn leven? Hoe verander ik mezelf? Je kan makkelijker vinden wat je nodig hebt als je achter je kan laten wat jou niet meer dient. Stel jezelf de komende tijd eens de volgende 3 vragen:’

1. Wat laat ik achter mij?

Dus hetgeen wat niet langer iets positiefs meer voor je oplevert? Hetgeen wat in het verleden van nut is geweest voor jou als beschermingsmechanisme maar nu niet meer nodig is of een andere vorm mag krijgen. Schrijf het loslaten op!

2. Wat mag worden afgerond?

Wat mag komende periode worden afgerond?  We dragen veel overtuigingen met ons mee die Nu, in het heden, niet meer bruikbaar zijn. Wat draag jij nog met je mee wat jouw vooruitgang in de weg staat? Zegen het verleden wat achter je ligt. Je kan de zegening van het loslaten extra kracht geven met een affirmatie of ritueel.

3. Wat neem ik mee?

Onderzoek wat bruikbaar is voor jouw persoonlijke groei. Wellicht iets waarvan je hebt geleerd en kan bijdragen aan groei. Iets wat je kracht geeft. Kortom rijke en waardevolle ervaringen die je wijzer hebben gemaakt. Schrijf het op!

Laat achter je wat was Laat gaan wat moet Laat zijn wat is - quote van ingspire.nl

Gouden tip bij deze Loslaat oefening

Neem de tijd voor deze oefening en schrijf de uitkomsten van de 3 stappen op. Doe een maand later de oefening nog een keer en schrijf wederom jouw antwoorden op. Vergelijk dit met je vorige antwoorden en kijk wat nog wat extra aandacht behoeft.

Tenslotte, jezelf bevrijden van belemmeringen zal een positieve verandering meebrengen. Zo kan je toewerken naar het Hier en Nu en creëer je ruimte voor hernieuwde energie.


© door Inge initiatiefneemster Ingspire.nl

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Ontvang de Nieuwsbrief

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving
❤ Gids het pad van acceptatie

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.