Om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig

Citaat groei - Om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig.. - quote van ingspire

Dit citaat is van Ingspire.nl door schrijfster Inge Geertzen en gaat over je levensenergie terugkrijgen.

Hoe krijg ik mijn Levenslust terug?

Hoe krijg ik mijn levenslust terug? Lees het op IngspireWil jij je innerlijke kracht terugvinden? Dit artikel van schrijfster Inge Geertzen kan een lichtpuntje zijn op jouw reis.  Ontdek het belang van erkennen en loslaten. Door diep te duiken in onze gevoelservaringen en de subtiele signalen van onze ziel te erkennen ontstaat er ruimte tot hernieuwde kracht en het herstellen van je levensenergie.

Soms dwingt het leven ons volledige stilstand. We dienen dan iets aan te gaan wat we eerder genegeerd hebben, je wordt geconfronteerd met iets waar je eerder over gestruikeld bent, het zijn zware tijden, je bent de weg kwijt in het leven of je ziel vraagt om een nieuwe verbinding met jezelf. Je merkt dat bij tegenslag na tegenslag jou energiestroom verstoord raakt en je energie steeds vaker weglekt. Hoe kom je vooruit als je vastzit? Hoe kan je jouw energie een ‘duurzame’ boost geven?

Het roer om, neem tijd voor zelfonderzoek

Wanneer we het vertrouwen verliezen in onszelf en/of in alles om ons heen, dan worden we in deze eenzame stilte gedwongen om te luisteren en gehoor te geven aan het verlangen wat diep van binnen zit; het verlangen van een nieuwe manier van Zijn. Een diep moment van reflectie en zelfonderzoek is nodig om te ontdekken welke emotionele pijn, onvervulde behoeften of blokkades in jou energie en je leven meer aandacht mogen krijgen. Wellicht heb je deze al ontdekt, gevoelt maar nog niet erkent en/of geuit. Het is een emotionele storm met de nodige chaos waarin de sleutel ligt in het toelaten wat zich aandient waarin je leert mild te zijn voor jezelf, rust pakt en jezelf uitdaagt:

  1. Laat verdriet los voor een nieuw stukje zijn
  2. Blijf oefenen in het loslaten
  3. Verander de manier waarop je naar dingen kijkt

Inge (de oprichtster van Ingspire ) vertelt: Om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig om verborgen emoties te ontdekken, te erkennen, te doorvoelen en te uiten zo dat onze levensenergie weer gaat stromen en je weer in beweging kan komen. Ik weet uit ervaring dat je gevoelens, je onzekerheden en je pijn doorvoelen en delen nodig is om je kracht aan te kunnen roepen. Het voelt ongemakkelijk, pijnlijk, vergt geduld maar op den duur leer je meer en meer te vertrouwen.

Inzicht in jouw in energiebeheer

Onze energie sijpelt weg als we niet dicht bij onszelf blijven. Onze aandacht en energie blijkt dan vaak meer naar buiten gericht te zijn. Als je voelt dat ergens jouw energie weglekt plan dan eerst me-time in. Zoek de rust op om weer in contact te komen met jezelf  en breng in kaart wat voor jou de grootste energievreters zijn en welke activiteiten jou energie kunnen geven, weinig inspanning kosten en toegankelijk zijn.

Leren omgaan met verandering

Als wij nadenken over verandering dan zien we daar vaak tegenop (misschien merk je dit nu al tijdens het lezen van dit artikel). We willen nog weleens de verandering te groot maken. Door elke keer een klein stapje te doen kan je ver komen. Kies iets wat je fijn lijkt. Schrijf je gedachten en gevoelens eens op of begin met een simpele ademhalingsoefening om jezelf te aarden. Jou adem is namelijk je anker, je kunt er op elk moment van de dag naar toe, het is de toegang tot jouw levensenergie. Of doe eens gek en schrijf je meteen in voor een yoga-, meditatie-, Mindfulness- of NLP-les.

Je voelt de wind van Verandering die door je heen waait. Vergeet niet dat verandering tijd kost. Ieder moment heeft zijn uitdagingen en zegeningen. Wanneer je levensenergie weer gaat stromen, gaat alles weer wat makkelijker en krijg je weer wat meer plezier terug.

Donkere nacht van de Ziel

Mocht je een gemis aan zingeving ervaren en depressieve gevoelens hebben? Dan kan onze gids Donkere nacht van de Ziel je steun en inspiratie geven.

Inge – initiatiefneemster Ingspire.nl

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.