Leren accepteren met Meditatie

Bewustheid is het begin van een transformatieproces waarbij je kan kiezen voor een andere manier van zijn. ~ inge ingspire.nl

Leren accepteren wanneer je meditatie beoefent

Acceptatie is het tegenovergestelde van vastklampen of juist ervaringen vermijden. Je kan in kleine stappen leren accepteren wanneer je mindfulness meditatie beoefent.

Mindfulness meditatie verandert niet het Leven. Het Leven blijft even kwetsbaar en onvoorspelbaar als ooit. Meditatie verandert de capaciteit van het hart om het Leven te accepteren zoals het is”. ~ Sylvia Boorstein (Psychotherapeut. )

Als je tijdens meditatie weerstand voelt of je merkt vervelende gedachten op, oefen dan in stilte door tegen jezelf te zeggen ‘Het is hoe het is‘ en breng met geduld en liefdevolle vriendelijkheid je aandacht terug naar het Hier en Nu, al is het je adem wanneer je zit of zijn het je voeten als je loopt.

Tijdens het mediteren zal je opmerken dat je wellicht iets anders wilt (bijvoorbeeld minder pijn, meer vrije tijd of juist minder werk). Of misschien herken je gedachten over dat het leven niet eerlijk is of dat iets niet jouw schuld is. Deze gedachten vertellen jou dat iets weerstand biedt.

Acceptatie toepassen in het mediteren

Begin met het beoefenen in het opmerken van lastige gedachten. Besluit, tijdens elk moment van observatie bij meditatie wanneer je weerstand voelt, je aandacht terug te brengen naar de stroom van je adem. Je brengt de kern van je aandacht in feite terug naar je adem. Dan beoefen je een stap in het accepteren.

Wanneer je in meditatie bent zal je steeds de kans krijgen om de oneindige stroom van gedachten te leren loslaten. Wanneer je de vaardigheid van mediteren herhaaldelijk beoefent, ben je beter in staat het toe te passen in tijden wanneer je dit het meeste nodig hebt.

Gouden inzichten Acceptatie

Op ingspire.nl vind je mooie spreuken van oprichtster Inge over acceptatie, tips over actieve aanvaarding en inzichten over acceptatie waar je kracht uit kan halen en die kunnen helpen beter met een belastende situatie om te gaan als we door moeilijke pijnlijke momenten in ons leven worden uitgedaagd.

Bron: www.ingspire.nl 

Welkom bij Ingspire

★ Hét zingevingsplatform!
★ Met levenslessen voor meer Zingeving
★ Ontdek de krachtspreuken van Ingspire
E-boekjes voor jouw herstelplan
★ Meer Zingeving in Corona tijd

Maak een Souldive ontdekkingsreis!

Meer zingeving vinden? Leren accepteren en loslaten? Maak een souldive ontdekkingsreis

Ontvang de Nieuwsbrief

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.