Leren accepteren met Meditatie

Bewustheid is het begin van een transformatieproces waarbij je kan kiezen voor een andere manier van zijn. ~ inge ingspire.nl

De Reis van Acceptatie via Meditatie

Leren accepteren wanneer je meditatie beoefent

Als er een steen in een vijver wordt gegooid dan veroorzaakt dit rimpels. Ook gebeurtenissen in ons leven zorgen voor rimpelingen. Rimpels in onze gedachten en emoties. Meditatie leert ons om die rimpelingen te observeren zonder erin verstrikt te raken. Met het beoefenen van meditatie of mindfulness vinden we ruimte om waar te nemen zonder oordeel. Dit helpt ons de realiteit te aanvaarden zonder het verlangen deze te veranderen of er tegen te vechten. Dit kan helpend zijn bij het accepteren van situaties, anderen en onszelf. Acceptatie is het tegenovergestelde van vastklampen of juist ervaringen vermijden. Je kan in kleine stappen leren accepteren wanneer je mindfulness meditatie beoefent.

Mindfulness meditatie verandert niet het Leven. Het Leven blijft even kwetsbaar en onvoorspelbaar als ooit. Meditatie verandert de capaciteit van het hart om het Leven te accepteren zoals het is”. ~ Sylvia Boorstein (Psychotherapeut. )

Als je tijdens meditatie weerstand voelt of je merkt vervelende gedachten op, oefen dan in stilte door tegen jezelf te zeggen ‘Het is hoe het is‘ en breng met geduld en liefdevolle vriendelijkheid je aandacht terug naar het Hier en Nu, al is het je adem wanneer je zit of zijn het je voeten als je loopt.

Tijdens het mediteren zal je opmerken dat je wellicht iets anders wilt (bijvoorbeeld minder pijn, meer vrije tijd of juist minder werk). Of misschien herken je gedachten over dat het leven niet eerlijk is of dat iets niet jouw schuld is. Deze gedachten vertellen jou dat iets weerstand biedt.

Hoe pas ik Acceptatie toe in het mediteren?

Begin met het beoefenen in het opmerken van lastige gedachten. Besluit, tijdens elk moment van observatie bij meditatie wanneer je weerstand voelt, je aandacht terug te brengen naar de stroom van je adem. Je brengt de kern van je aandacht in feite terug naar je adem. Dan beoefen je een stap in het accepteren.

Wanneer je in meditatie bent zal je steeds de kans krijgen om de oneindige stroom van gedachten te leren loslaten. Wanneer je de vaardigheid van mediteren herhaaldelijk beoefent, ben je beter in staat het toe te passen in tijden wanneer je dit het meeste nodig hebt.

Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot AcceptatieGouden inzichten Acceptatie

Op ingspire.nl vind je mooie spreuken van oprichtster Inge over acceptatie, tips over actieve aanvaarding en inzichten over acceptatie waar je kracht uit kan halen en die kunnen helpen beter met een belastende situatie om te gaan als we door moeilijke pijnlijke momenten in ons leven worden uitgedaagd.

P.s. Vergeet niet onze Gids Sleutels tot Acceptatie aan te vragen. Een complete gids om een Souldive te maken in het thema Acceptatie!

Bron: www.ingspire.nl 

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.