Hoe bescherm ik mezelf tegen energieën van anderen?

Hoe bescherm ik mij tegen (negatieve) energieën van anderen?

Leer energieën van anderen loslaten

Leer energieën van anderen loslaten en vind meer innerlijke rust

STAP 1.

In je Ki gaan staan voor dat je op pad gaat

Inge vertelt: ,,Voor dat ik op pad ga leg ik mijn handen even op mijn onderbuik en breng ik mijn aandacht naar de ademhaling. Je maakt zo contact met je energiebron, je Ki-punt. Dit punt bevindt zich drie platte vingers onder je navel. Jouw krachtplek. Andere mensen vinden het fijn een veilige (beschermende) koepel van wit licht om zich heen te visualiseren voor dat ze op pad gaan. Een soort van schild wat je beschermt en energieën van anderen buitenhoudt.

STAP 2.

Keer terug naar je adem als je overweldigd raakt en centreer

Als je overspoelt raakt door energieën van anderen mensen, leg dan je handen (weer) op je onderbuik. Breng je aandacht naar je handen en laat je ademhaling zakken. Je komt terug bij jezelf en beschermt hiermee ook jouw energie. Waar je ook bent of naar toe gaat, je adem is altijd beschikbaar. Je roept zo een rustgevende gedachte en associatie op. Deze oefening is makkelijk (en onopvallend) toe te passen  in gezelschap of drukke ruimtes.

Tip: Wat mij hierbij heeft geholpen is het dragen van een lange ketting met een mooie (symbolische) hanger. Als ik overweldigd raak door de energieën van anderen (of door iets anders zoals aanhoudende pijn in het lichaam), dan pak ik de hanger vast waardoor mijn aandacht onbewust al naar beneden wordt gebracht.

STAP 3.

Herstel je energiebeheer door na afloop op te laden

Kies hieronder een manier uit die het beste bij je past:

  • Visualiseer een waterval van licht en stap eronder. Laat het licht (geef er een mooie kleur aan 😊) alles wegspoelen wat niet van jou is. Je neemt dus denkbeeldig een innerlijke douche om de vertroebelde energie van je af te spoelen.
  • Als visualiseren niet zo bij je past dan kan je iets te drinken voor jezelf inschenken en een affirmatie toepassen die je helpt te navigeren naar een gecentreerde plek. Bijvoorbeeld: “Ik kies ervoor om alle energieën van andere mensen los te laten die ik heb opgepikt” of “Ik ben in mijn kern veilig en beschermd”.
  • Je kan ook even rusten op een stoel en een sterke verbinding creëren tussen je voeten en de grond. Voel hoe je voeten rusten op de grond. Via de benen en voeten mag je de (vertroebelde) energie afvoeren naar de aarde. Dit is een eenvoudige manier om jezelf te aarden en reinigen.

Wil loslaten nog steeds niet lukken?

Ik heb ervaren dat het écht helpt als je bovenstaande met regelmaat oefent. Wil loslaten nog steeds niet vlotten? Dan kan je bij stap 2 jezelf uitdagen met de volgende verdiepingsvraag:

  • Waar in het lichaam voel ik spanning? En welke gedachten gaan er nu door mij heen? Verwelkom wat je tegenkomt en laat het rusten door je aandacht terug te brengen naar je ademhaling. Laat achter je wat was of wat komen gaat, door elke keer bewust met milde aandacht terug te gaan naar je ademhaling. Deze techniek uit de Mindfulness heeft mij persoonlijk veel gebracht en is ook een vorm van loslaten.

Tenslotte een kleine tip met groot effect: Ik neem ook weleens een ​​kleine pauze door letterlijk uit de energie van anderen te stappen door even naar het toilet te gaan. Om even bewust tot mezelf te komen. 😊

Liefs Inge Ingspire.nl

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Ontvang de Nieuwsbrief

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving
❤ Gids het pad van acceptatie

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.