Inspirator Ghandi

BEKEND VAN:spreuken van Gandhi - spirituele leider uit India | ingspire

Ghandi was de leider van de beweging die streefde dat India onafhankelijk werd en wordt ook wel de ‘geestelijke vader‘ van India genoemd.

LEVENSVERHAAL: 

Gandhi (Mohandas Karamchand Gandhi, 1869 – 1948), beter bekend onder de naam Mahatma (“Grote Geest”), werd geboren in India. Gandhi was een Indiaas politicus, een van de grondleggers van de moderne staat India en voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie. Hij was niet alleen een politiek en sociaal leider maar ook een geduldig raadgever, zowel voor de machtigen als voor het eenvoudige volk.

Mijn Leven is Mijn Boodschap. Niemand kan mij pijn doen zonder mijn toestemming. Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker.

Ontdek hier nog meer Quotes van Gandhi.
Gandhi speelde ook na zijn dood nog een grote rol. Hij inspireerde tal van mensen over de hele wereld zoals bijvoorbeeld Martin Luther King en Tawakkol Karman tot vormen van geweldloos protest.

BELANGRIJKSTE BOODSCHAP: 

Zijn belangrijkste boodschap was dat er op een geweldloze manier veel bereikt kan worden, door zelf de verandering te zijn die je in de wereld wilt zien.

Leestips Gandhi

  • WERELD VOLGENS GANDHIWijsheden, Lessen En Aforismen. 50 Van zijn gedachten over het leven en de mens op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd.
  • BIOGRAFIE Gandhi – de jonge jaren. Wie was Gandhi die algemeen wordt beschouwd als een van de invloedrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis?

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.