Lavendel muntthee met goji bessen

Gezond drinken: Qi - theereceptQi-recept voor balans en evenwicht

Lavendel muntthee met goji bessen, smaakvol én gezond!

Voor 1 kopje, bereidingstijd 5 minuten, wachttijd 10 minuten.

  • 100 milliliter  water
  • 8 goij bessen
  • 2 bossen verse munt
  • 2 gram rock-sugar (gele kandij, verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 theelepel gedroogde lavendel

Kook het water en giet in een kop. Voeg de bessen toe. Dek af en laat ongeveer 10 minuten trekken. Voeg daarna de rest van de ingrediënten  toe en serveer direct.


Geneeskrachtig recept voor een goede gezondheid

De gezonde eigenschappen van MUNT
De essentiële oliën in munt, zoals menthol, helpen het spijsverteringskanaal te ontspannen en breken gassen af. Het kan helpen als remedie bij een opgeblazen gevoel.

De gezonde eigenschappen van GOJIBESSEN
Gojibessen zijn tegenwoordig in veel supermarkten en natuurvoedingswinkels verkrijgbaar n bevatten een bijzondere soort grote suikermoleculen (genaamd polysacchariden). Deze suikers stimuleren  de aanmaak van witte bloedlichaampjes, de soldaten can het immuunsysteem,  wat de goji bessen maakt tot een heilzaam ingrediënt bij griep, verkoudheid en om het immuunsysteem in het algemeen in vorm te houden.

De gezonde eigenschappen van LAVENDEL
Lavendel heeft een kalmerend en rustgevend effect en kan tevens een belangrijke pijnstillende werking hebben bij hoofdpijn!


Qi – neutraal eten en drinken

Qi – gerechten zijn door de Chinese voedingsleer zo samengesteld dat ze balans en evenwicht in het lichaam behouden. Het Japanse woord Ki, of Qi in het Chinees spreek je uit als “tsjie” en wordt vaak vertaald als ‘Levensenergie’ en ‘kracht‘. Voor de mens is Qi de basis voor zijn innerlijke energie, die de innerlijke stroom op gang houdt, waardoor Qi gelijkmatig over het lichaam wordt verdeeld.

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.