De sleutel om spanningen het hoofd te bieden is rust vinden in het vertrouwen dat het zomaar weer kan omslaan

De sleutel om spanningen het hoofd te bieden - anti stress quote van ingspire.nl

© Dit citaat over de sleutel om spanningen het hoofd te bieden is van Ingspire.nl door schrijfster Inge Geertzen en rust en vertrouwen vinden. Als schrijfster, gediplomeerd ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en Zingevingsdeskundige, zet ze haar kennis en eigen levenservaring in als steuntje in de rug voor diegenen die te maken krijgen met een ingrijpende gebeurtenis.

Hoe kan ik beter omgaan met stress?

In een wereld waarin de eisen van het dagelijks leven voortdurend toenemen, kunnen stress en spanning je teveel worden. Dit artikel belicht vijf eenvoudige, doch effectieve strategieën die een groot verschil kunnen maken in hoe we stress ervaren . Het leert ons om met aandacht en mildheid naar ons eigen leven te kijken.

5 kleine tips met groot effect!

  1. Even een moment stilstaan, diepgaand kijken en jezelf herinneren dat alles voortdurend verandert kan hierbij helpen. Verander de manier waarop je naar dingen kijkt.
  2. Accepteer dat zaken in het leven soms nu eenmaal niet lopen zoals je graag zou willen. Gun jezelf een onderbreking (maak een wandeling) en rust.
  3. Je bewustzijn is een eerste belangrijke stap in het voorkomen van ongezonde stress. Probeer op te merken als de spanning toeneemt en je in de stress-modus schiet. Zoek een rustig plekje op en focus je op een diepe rustige ademhaling.
  4. Stilte is de basis van begrip en beter zicht, een kracht die je aanroept en uit je hart komt. Een stilte momentje kan dan ook goed helpen
  5. Je gevoelens en gedachten opschrijven geeft inzicht. Noteer jouw energievreters en schrijf op wat jou stress geeft. Doe de test: wat is jouw stressgehalte?

Je kan spanningen het hoofd bieden door deze op te merken en bij te sturen voor dat deze je teveel worden. Je kan dit doen door je te realiseren dat alles tijdelijk is en ook dit uiteindelijk weer voorbij gaat. Dit is een manier van coping voor mentale kracht. Je gaat zo spaarzaam met je energie om. 

De sleutel om spanningen het hoofd te bieden is rust vinden in het vertrouwen dat het zomaar weer kan omslaan. ~ingspire

Meer inspiratie voor meer rust en ontspanning

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.