De sleutel om spanningen het hoofd te bieden is rust vinden in het vertrouwen dat het zomaar weer kan omslaan

De sleutel om spanningen het hoofd te bieden - anti stress quote van ingspire.nl

© citaat door inge ingspire.nl

Hoe kan ik beter omgaan met stress?

5 kleine tips met groot effect!

  1. Even een moment stilstaan, diepgaand kijken en jezelf herinneren dat alles voortdurend verandert kan hierbij helpen. Verander de manier waarop je naar dingen kijkt.
  2. Accepteer dat zaken in het leven soms nu eenmaal niet lopen zoals je graag zou willen. Gun jezelf een onderbreking (maak een wandeling) en rust.
  3. Je bewustzijn is een eerste belangrijke stap in het voorkomen van ongezonde stress. Probeer op te merken als de spanning toeneemt en je in de stress-modus schiet. Zoek een rustig plekje op en focus je op een diepe rustige ademhaling.
  4. Stilte is de basis van begrip en beter zicht, een kracht die je aanroept en uit je hart komt. Een stilte momentje kan dan ook goed helpen
  5. Je gevoelens en gedachten opschrijven geeft inzicht. Noteer jouw energievreters en schrijf op wat jou stress geeft. Doe de test: wat is jouw stressgehalte?

Je kan spanningen het hoofd bieden door deze op te merken en bij te sturen voor dat deze je teveel worden. Je kan dit doen door je te realiseren dat alles tijdelijk is en ook dit uiteindelijk weer voorbij gaat. Je gaat zo spaarzaam met je energie om. 

De sleutel om spanningen het hoofd te bieden is rust vinden in het vertrouwen dat het zomaar weer kan omslaan. ~ingspire

Dit citaat over de sleutel om spanningen het hoofd te bieden is van Ingspire.nl door schrijfster Inge Geertzen en rust en vertrouwen vinden. Als schrijfster, gediplomeerd ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en Zingevingsdeskundige, zet ze haar kennis en eigen levenservaring in als steuntje in de rug voor diegenen die te maken krijgen met een ingrijpende gebeurtenis.

Meer inspiratie voor meer rust en ontspanning

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.