De lotusbloem als inspiratiebron

Lotusbloem

Hef je gezicht naar het licht en draai je hart met de zon mee . ~ inge ingspire

De lotus,laat je inspireren!

De lotus is een schitterende bloem die over heel de wereld groeit en mensen inspireert. In vele culturen en religies wordt de lotus als een heilige bloem beschouwd die ook in verhalen en legendes voorkomt.

In tegenstelling tot veel andere bloemen ontkiemt de lotus onder water met zijn wortels in de modder. Omgeven door modder, vissen, insecten en  andere obstakels groeit de lotus via een lange steel door het water richting het licht naar de oppervlakte.

“de Bloem van het Licht”

In de oude Egyptische religie staat de lotus symbool voor wedergeboorte ( heel de schepping is uit haar voortgekomen). Omdat de lotusbloem zich namelijk ontvouwt als de zon opkomt en weer sluit bij zonsondergang, wordt ze ook wel “de Bloem van het Licht” genoemd en geassocieerd met een scheppende kracht en de weg van onwetendheid naar inzicht en wijsheid. Ook in de oude Perzische culturen stond de lotus voor de zon en het licht.

Het “lotus effect”

De bladeren en bloemen van de lotus zien er nooit modderig uit. Het zelfreinigende vermogen van de bladeren wordt wel het lotus-effect genoemd. Dit is de reden waarom de lotusbloem symbool staat voor zuiverheid. De lotusbloem brengt dan ook schoonheid, reinheid, en gezondheid. In het Boeddhisme en Hindoeisme staat de lotusbloem naast zuiverheid ook symbool voor transformatie en harmonie.  In het Taoisme wordt de lotus gezien als het eeuwige rad waarmee in deze cultuur het leven en het heelal vergeleken wordt. De lotusbloem staat symbool van de ontluiking en bloei van de geest.

Vergelijk  jezelf  met de lotus want…

Denk aan de lotus en bedenk dat deze prachtige bloem overal groeit. In moddervijvers, drassige gebieden en in glasheldere meertjes. De lotus heft steevast zijn hart naar de zon en draait met de zon mee. Zij is de enige bloem ter aarde die dat doet. Vergelijk  jezelf  met de lotus en besef dat ook jij je gezicht naar het licht kunt heffen, hoe zwaar het soms ook is..

Tip: meer artikelen over inspiratie en spiritualiteit

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.