Beter afgewezen worden om wie je echt bent, dan geaccepteerd te worden om wie je niet bent. ~ inge ingspire

Jezelf accepteren, hoe doe je dat?

Zelfacceptatie is je openstellen voor een allesomvattende energie die toegankelijk is in je onbegrensde zijn © Ingspire

Wat betekent Zelfacceptatie?

Zelfacceptatie gaat over de bereidheid om alles van jezelf onder ogen te zien zonder ontkenning, kritiek of oordeel. Het betekend accepteren wie en waar je op dit moment bent. Er bestaan 2 manieren van willen: vasthoudend en loslatend. Als je merkt dat je ‘vasthoudende wil’ niet leidt tot gezondheid, liefde en geluk laat dan je wil los en geef de teugels over aan het onbestemde. Het ontwikkelen van liefde voor onszelf vormt hierbij de basis voor het accepteren van onszelf. Je verschuift de aandacht van zelfoptimalisatie naar zelfacceptatie.

Inge Geertzen - schrijfster Ingspire.nl, markteer en handmassage therapeutHoe voelt zelfacceptatie?

Inge vertelt: ,,Zelfacceptatie leidt tot een diepgaand gevoel van verbondenheid met het leven. Je komt in contact met je innerlijke kracht, inspiratie en levenslust. Je leert vanuit je ware Zijnsenergie te leven, je hogere zelf. Door jouw Zijnsenergie te verstevigen ga je voelend waarnemen. Je wordt een betere waarnemer in het doorzien van je afweermechanismen, in het waarderen van de dingen die niet vanzelfsprekend zijn en in het erkennen van je verlangen. Het lijden wordt minder.
Er ontstaat ruimte om los te laten wat jou niet meer dient en de authentieke delen van jezelf aan te raken die verder mee mogen resoneren in je leven. Iets krijgt een eigen stem, eenAcceptatie is onze hoogste vorm van Liefde en Liefde is onze diepste staat van Zijn quote van schrijfster Inge Geertzen © Ingspire het zingevingsplatform eigenheid die er mag zijn; een gevoel van thuiskomen bij jezelf. De emoties die door je heen gaan laat je meer en meer los en je komt dichter bij je gevoel. Je beweegt mee met je gevoelservaringen en doet nieuwe inzichten op. Je ervaart op den duur dat de pijn minder scherp is en de thematiek waarover het betreft in het moment lichter voelt. Het kan nog wel beladen aanvoelen en je pijnlijk raken, maar je wordt niet volledig meer verzwolgen door heftige emoties. Je ontvangt enkel wat is, je laat iets in essentie zijn zonder er meteen iets mee te willen doen ( het te vermijden of er labels aan te geven). Je ervaart een verbinding tussen weten en voelen, met wat er in het Hier en Nu gegeven is.”

Citaat: In harmonie leven met jezelf gaat over kunnen zijn wie je was en zijn wie je bent zonder verwachtingen © Copyright IngspireDe weg terug vinden naar jezelf

De weg terug vinden naar jezelf is een intensief proces. Je gaat de confrontatie met jezelf aan. Je leert de liefde voor jezelf terugvinden, je kwetsbaar op te stellen door te voelen en toe te laten wat er in jezelf speelt en daarmee je hart open te stellen zo dat je (weer) in je eigen kracht komt te staan.

1. Stem af op jezelf met deze Zelfacceptatie oefeningen & wijsheden

2. Leer minder streng voor jezelf te zijn

Hoe accepteer je jouw beperkingen en tekortkomingen?

  • We mogen onze beperkingen erkennen door niet te streng zijn voor onszelf. Onze tekortkomingen horen eenmaal bij ons mens-zijn. Geef jezelf de ruimte en erken de mindere delen van jezelf. Je bent dan geen doelwit meer voor kritiek van de buitenwereld, maar nog belangrijker, je bent ook geen doelwit meer voor de criticus in jezelf.
  • Deze affirmaties voor Zelfliefde helpen je om op een compassievolle manier om te gaan met jezelf. Geef jezelf wat je nodig hebt!

3. Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot AcceptatieDe mooiste boeken over Zelfacceptatie

We hebben een selectie gemaakt van de 4 mooiste boeken met mooie inzichten voor acceptatie en zelfacceptatie. Mensen die innerlijke vrede ervaren, stralen zelfs heling en genezing uit bij dagelijkse handelingen. Het draait erom wat je bent en wat je anderen geeft op de best mogelijke manier voor jou op dit moment.

  1. Ontvang onze digitale gids Sleutels tot acceptatie (€14,95) direct in je mailbox!
  2. het boek van Annemarie Postma: De helende kracht van zelfacceptatie
  3. Jezelf accepteren met mindfulness en compassie
  4. Prima is Perfect – je perfectionisme loslaten voor meer rust en ruimte

Bekijk de mooiste spreuken over Acceptatie van ingspire die helpen in het proces van accepteren en liefhebben. » Ontdek hier de mooiste quotes over accepteren en wijsheden over loslaten.

Bron: ingspire.nl

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
Gidsen voor je Herstelplan
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.