Jezelf Accepteren

Beter afgewezen worden om wie je echt bent, dan geaccepteerd te worden om wie je niet bent. ~ inge ingspire

de Kracht van zelfacceptatie

Inspiratie: de helende kracht van zelfacceptatieWat betekent Zelfacceptatie? Zelfacceptatie gaat over de bereidheid om alles van jezelf onder ogen te zien zonder ontkenning, kritiek of oordeel. Het betekend accepteren om wie en waar je op dit moment bent. Er bestaan 2 manieren van willen: vasthoudend en loslatend. Als je merkt dat je vasthoudende wil niet leidt tot gezondheid, liefde,geluk en succes laat dan je wil los en geef de teugels over aan het onbestemde. Plannen en regelen zijn noodzaak maar als we dit doen vanuit het besef dat je nu eenmaal niet alles in de hand hebt, kun je ook veel makkelijker met veranderingen en onverwachte gebeurtenissen omgaan, want die zullen er altijd zijn.

Pijn en vervelende gevoelens accepteren

Als je vervelende gevoelens of negatieve gedachten toelaat, verliezen ze direct hun macht, je geeft ze de erkenning waarom ze vragen en laat ze vervolgens verder gaan. Als je jezelf accepteert als geheel geef je jezelf ruimte om jezelf te verbinden met je eigen kracht; als je het ‘allerslechtste’ in jezelf erkent, als deel van wie je op dit moment bent, ben je eigenlijk geen doelwit meer voor kritiek van de buitenwereld, maar nog belangrijker, je bent ook geen doelwit meer voor de criticus in jezelf.

Het stoppen van mijn verzet, hoe doe ik dat?

Als je opmerkt dat er wederom weerstand is op iets wat je graag wilt, kijk dan rustig in welke richting het leven je probeert te sturen. Als je doorgaat met het zetten van je wilsenergie op de oude weg, dan zal het leven steeds weer opnieuw ingrijpen en steeds duidelijker laten weten dat het niet (langer) jouw weg is waarop  je je op dat moment begeeft. Laat je dan leiden en vertrouw er op dat er voor je gezorgd wordt, hoe onbestemd het dan ook mag zijn.

Omgaan met weerstand Kleine tips, groot effect

  1. Stap in de situatie die eng of pijnlijk is en laat deze toe, onderga en stop met je afweer door te voelen dat je aan bepaalde emoties / gevoelens wil ontsnappen.
  2. Probeer het gevoel niet buiten de deur te houden maar visualiseer een mooie houten deur die je met een glimlach wijd open zet en laat je raken. Kijk met vertrouwen uit naar het volgende rotgevoel dat aan je deur klopt en zet telkens weer: “Welkom” tegen deze onuitgenodigde gasten.
  3. Wees mild voor je zelf en blijf oefenen. Je zult merken dat het steeds minder eng wordt om dingen gewoon te voelen. De houten deur wordt uiteindelijk je deur naar harmonie, rust en vrijheid.

De mooiste Acceptatie Quotes die helpen bij Accepteren

De weg terug vinden naar jezelf is een intensief proces. Je gaat de confrontatie met jezelf aan. Je leert de liefde voor jezelf terug te vinden, je kwetsbaar op te stellen door te voelen en toe te laten wat er in jezelf speelt en daarmee je hart open te stellen zo dat je (weer) in je eigen kracht komt te staan. Bekijk de mooiste spreuken over Acceptatie van ingspire die helpen in het proces van accepteren en liefhebben.

De mooiste boeken over Zelfacceptatie

We hebben een selectie gemaakt van de 3 mooiste boeken met mooie inzichten voor acceptatie en zelfacceptatie. Mensen die innerlijke vrede ervaren, stralen zelfs heling en genezing uit bij dagelijkse handelingen. Het draait erom wat je bent en wat je anderen geeft op de best mogelijke manier voor jou op dit moment.

  1. AANRADER het boek van Annemarie Postma: De helende kracht van zelfacceptatie
  2. Jezelf accepteren met mindfulness en compassie
  3. Prima is Perfect – je perfectionisme loslaten voor meer rust en ruimte

» Ontdek hier de mooiste quotes over accepteren en wijsheden over loslaten.

Bron: ingspire.nl

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.