Citaat Eckhart Tolle – Soms is loslaten veel krachtiger dan…

“Soms is loslaten veel krachtiger dan verdedigen of vasthouden”


Deze mooie spreuk van inspirator Eckhart Tolle gaat over loslaten. Wij zijn als mens geneigd te verdedigen of om vast te houden. Dit kan gaan om een relatie, materiële zaken, een gevoel of gewoon een situatie in een vorig leven. Echter kan het soms juist beter zijn om dit dan los te laten. Dit vereist moed en kracht, maar geeft meer bevrijding, innerlijke rust en ruimte om door te gaan.

Spirituele leermeester Eckhart Tolle


Eckhart Tolle is een beroemd spirituele leermeester en schrijver. Hij is geboren in Duitsland en opgeleid aan de universiteiten van Londen en Cambridge. Sinds 1995 is hij woonachtig in Vancouver, Canada.

Hij is onder andere beroemd geworden met zijn bestsellers “De Kracht van Nu” en “Een Nieuwe Aarde”, welke worden gezien als 2 van de meest invloedrijke spirituele boeken van onze tijd. Eckart zelf is in 2011 genoemd als een van meest invloedrijke spirituele personen in de wereld.

Eckart’s diepe maar eenvoudige lessen hebben al heel veel mensen geholpen bij het vinden van innerlijke rust. De kern van zijn inzichten ligt bij de transformatie van het bewustzijn. Hij ziet deze spirituele ontwaking als de volgende stap in menselijke evolutie.

Een belangrijk aspect van dit ontwaken bestaat uit het veranderen van onze ego-gecentreerde staat van bewustzijn. Dit is een vereiste niet alleen voor persoonlijk geluk maar ook voor het beëindigen van het geweld in de wereld.

Bron: Ingspire.nl

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.