Citaat – Bewust zijn van een enkele tekortkoming in zichzelf is nuttiger dan bewust zijn van een duizend in iemand anders

Dalai Lama Quote over tekortkoming en zelfreflectie - ingspire.nl

Deze spreuk is van Tenzin Gyatso, beter bekend onder de naam Dalai lama. De Dalai Lama is in het Tibetaans Boeddhisme de hoogste spirituele leider. De titel Dalai lama betekent “Oceaan van Wijsheid” (Het woord “dalai” staat in het Mongools voor oceaan en “lama” in het Tibetaans voor goeroe of leraar). Dalai Lama heeft gestreefd om Tibet een onafhankelijke en democratische staat van China te maken. Hij en zijn volgelingen zijn verbannen naar India. Vele Dalai lama quotes vol met wijsheden zijn populair en worden wereldwijd gedeeld.

Vind hier een verzameling van de mooiste Oosterse wijsheden voor elke dag. Vele citaten, boeddhistische spreuken en Oosterse wijsheden van populaire spirituele leiders worden door de eeuwen heen doorgegeven. De levensspreuken zorgen voor een moment van bezinning en brengen mooie inzichten.

Waardeer jij deze spreuk? Deel dit met plezier en inspireer anderen. Leuk als spreuk van de dag spreuk, spreuk van de week of als inspiratie voor elk moment! en Mindfulness ketting al gezien?

Leuk om als cadeautje te geven aan jezelf (!) of aan een vriendin.

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.