Boven je oude zelf uitstijgen is afdalen..

Prachtig citaat van inge ingspire.nl - Boven je oud zelf uit stijgen is afdalen om te kunnen transformeren naar een vorm die Nu bij jou past

 

Hoe verander ik mijn leven? Hoe verander ik mezelf?

Dit citaat is van schrijfster Inge Geertzen van ingspire.nl en gaat over jezelf transformeren naar een vorm die in het Hier en Nu bij jou past.

Onze ziel roept ons soms een halt toe en zet ons onbewust stil om ons aan te sporen de diepste en donkere kanten in onszelf te ontmoeten en te transformeren naar het licht. Licht en duisternis gaan dan ook samen. We kunnen ons vaak niet meer verenigen met onze oude levenswijze en verlangen diep van binnen naar een nieuwe manier van zijn.

„Boven je oude zelf uitstijgen, is afdalen naar de diepte om te kunnen transformeren naar een vorm die bij je past.” – citaat door ingspire.nl

Door welk verlangen wordt jij geroepen..?

De helende werking van bewustheid

Het afdalen in de donkerte kan behoorlijk angstig zijn. Soms is het nodig om de leegte die je ervaart, door bijvoorbeeld dat jou iets ontnomen is, te vullen met verdriet zo dat deze de ruimte, aandacht en daarmee de erkenning krijgt en vrijgelaten kan worden. Observeer vervolgens van een afstandje en neem waar. Ook het onbekende treed je tegemoet in dit moment van zelfonderzoek.

Ik heb gemerkt dat je anders gaat zien. In het donker schakel je namelijk over naar hele andere zintuigen. Je ziet beter, helderder. In deze transformatie, die veel geduld van je vergt, zie je de dingen hoe ze werkelijk zijn en onderdeel is van een groter geheel waarin alles voortdurend verandert. Met dit zicht van Aanvaarding kan je er wat makkelijker één mee worden.

Lees nu verder: Hoe laat ik los voor een Nieuw stukje Zijn?

Meer inspiratie over Jezelf Vernieuwen

© door Inge Geertzen initiatiefneemster Ingspire.nl

 

 

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.