Gedachten

Met mindfulness leer je jouw grootste pestkoppen kennen; jouw eigen gedachten ~ inge ingspire

Los komen van gedachten


Als je merkt dat de spanning bij je oploopt, wordt je je daar vooral bewust van. Dit om te zorgen dat je niet nog dieper de stressreactie in wordt gedreven. Het kan helpen om letterlijk even afstand te nemen door naar een andere ruimte te lopen. Merk op dat je spanning ervaart en wat het met je doet. Neem even de tijd..

3 x vragen die je aan jezelf stelt


..Neem even de tijd om de volgende vragen aan jezelf te stellen;

  • Denk ik zwart-wit?
  • Ben ik aan het doemdenken?
  • Zeg tegen jezelf ‘Gedachten zijn geen feiten’.

“Vraag jezelf vervolgens af wat nu écht belangrijk is en richt daar je aandacht op. Je hand op je buik leggen helpt bij het terugbrengen van rust in je lichaam en helpt je ademhaling weer rustig te krijgen (je ademhaling zakt van je borst weer naar je buik, het centrum). Zo onderbreek je jouw negatieve gedachtestroom en creëer je afstand wat je dichterbij jezelf en inzicht brengt“. ~ Inge Ingspire

Leren opmerken in het moment

Door te trainen in ‘leren opmerken’ ga je patronen ontdekken en kan je jouw stress signalen eerder opmerken en je reacties hier op aanpassen. Hierdoor kan je eerder je rust hervinden en de situatie laten zoals het is /  of er iets aan doen.

Jouw piekermomenten


Plan, zolang je last hebt van een vol hoofd, twee piekermomenten op de dag. Leef je een kwartier helemaal uit, pieker je suf (zet de timer!). Ga daarna een activiteit doen waar je energie van krijgt of waar je plezier in hebt. Ga sporten, maak een wandeling en kom in je eigen ritme of luister naar muziek en denk terug aan fijne herinneringen die je hart doen verwarmen! Komen er tussendoor nog zware gedachten verwijs deze dan door naar het volgende piekermoment.

♥ Boeken aanraders voor inspiratie:

© Bron: www.ingspire.nl

Spreuk je eigen gedachten.... | www.ingspire.nl

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.