Bewustheid is het begin van een transformatieproces waarbij je kan kiezen voor een andere manier van zijn. ~ ingspire

Ziekte en herstel met hulp van paarden

Het was definitief, ze zou niet meer beter worden..

Heel stil en wit weggetrokken zat ze op een stoel midden in de rijbak. Nu was het definitief; ze zou niet meer beter worden. Drie paarden staan op een afstandje naar haar te kijken. Nieuwsgierig, maar op een veilige afstand. Veilig omdat paarden alleen een verbinding met mensen kunnen maken als mensen in verbinding zijn met zichzelf.  Op de vraag aan haar wat ze ervaart in haar lichaam, nu ze weet dat ze niet meer beter wordt, zegt ze: “niets, helemaal niets. Het is net of ik nu al dood ben…” De grote ruin achter haar begint te proesten, te kauwen en te likken. “Ben je dat dan?”, vraag ik. “Nee”, antwoord ze. “Waarom voelt het dan zo?” “Omdat het pijn doet”, zegt ze. Ze begint te huilen. De paarden komen dichterbij en de grote ruin duwt zachtjes zijn zachte snuit in haar nek. Als hij geen reactie krijgt, begint hij wat harder te duwen. Tot ze het eindelijk opmerkt. “Wat?”, zegt ze geïrriteerd tegen het paard? Geïrriteerd omdat het paard haar uit haar cocon van niet voelen haalt. Ik leg uit dat paarden dit doen om andere paarden in beweging te krijgen in een kudde. “Waarin zou jij in beweging kunnen komen?”Het blijft lang stil en al die tijd staat de grote ruin achter haar en gaat zachtjes met zijn neus over haar hoofd, nek en schouders.  Dan zegt ze ineens: “Ik ben nog niet dood, ik wil leven zolang ik leef.” De pony achter haar doet zijn hoofd omhoog, zwiept er mee en maakt een sprongetje. Een lach verschijnt tussen de tranen, “Ik leef nog steeds”, zegt ze zachtjes met een glimlach…

Een klein stukje uit een sessie met zieke vrouw die het moeilijk heeft met de boodschap dat ze dood gaat. Het paard helpt haar dit proces te verwerken en te doorstaan.

Het paard; een eerlijke liefdevolle spiegel en steun

Rouwverwerking - Ziekte en herstel met hulp van paarden - ingspire
Paarden zijn bijzonder gevoelige dieren en leven in het hier en nu. Zij reageren op de emoties, intenties en gedragingen van mensen, waardoor je in een soort spiegel kijkt. Een eerlijke, liefdevolle spiegel die je laat zien wat er nodig is om met de situatie om te gaan.

Begeleiding met paarden ondersteunt bij zowel individuele rouwverwerking als bij het rouwen in groepen (gezin, team). Tevens is begeleiding met paarden helpend bij ziekte en bij overlijden.

Emotionele processen bij ziekte

Digitale spirituele gids voor meer zingeving bij depressie, uitzichtloosheid, rouw en verdriet - Donkere Nacht van de Ziel gids van IngspireZiek zijn kan zwaar zijn. Sommige ziekten verdwijnen weer, maar laten wel emotionele sporen achter. Angst, onzekerheid, boosheid of vragen bijvoorbeeld. Andere ziekten zijn chronisch en zorgen voor beperkingen in wat nog mogelijk is. Dit brengt frustratie, boosheid, verdriet en rouw met zich mee. En er zijn ziekten waaraan je overlijdt. De weg naar het overlijden ervaart ieder op zijn eigen manier. Loslaten, de angst om dood te gaan of onverwerkte situaties uit het verleden kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

De aanwezigheid van paarden gecombineerd met deskundige begeleiding, kunnen helpen deze weg dragelijk te houden. Het helpt bij oplossen, verwerken en rouwen, zodat er rust ontstaat.

Nieuwsgierig geworden?

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.