Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen..

chinees gezegde: Als de wind van verandering waait dan bouwen sommige mensen muren en andere windmolens - ingspire.nl

De wind van verandering…

Een prachtig chinees gezegde over verandering wat transformerend kan werken.

Alles is onderhevig aan verandering

Vele veranderingen in het leven kunnen niet gecontroleerd worden. Levens veranderende gebeurtenissen kunnen een grote impact hebben op ons leven. De angst voelen voor verandering betekent niet dat verandering perse slecht hoeft te zijn. Sommige veranderingen zullen echter een grote uitdaging zijn (bijvoorbeeld bij verlies).

Meebewegen met verandering

Door juist dan je gevoelens en emoties toe te laten, helemaal te doorvoelen (hoe pijnlijk deze ook kunnen zijn) ipv er tegen te verzetten of weg te stoppen, beweeg je mee. De sleutel tot het aanvaarden van verandering is om met een open geest deze te accepteren zoals het zich aandient. Vergeet niet dat transformatie een proces is wat tijd kost, en gepaard gaat met vallen en opstaan. Gun jezelf deze tijd. Het kan ook fijn zijn om met iemand te praten die je vertrouwt en gevoelens te delen. We hebben allemaal te maken met grote veranderingen in het leven.

Leestips verandering:

  1. Verlies Is Verandering
    Elk verlies gaat gepaard met een verandering – Margreet de Jong laat in haar boek zien dat iedere situatie, waarin je het oude moet opgeven voor iets nieuws, een verlies in zich bergt.
  2. De troost van de Boeddha
    verlies, verandering en spirituele transformatie – Het leven is vol veranderingen die pijn doen, zoals de dood of het vertrek van een geliefde. Voor de meeste mensen is het moeilijk verdriet en onzekerheid te verwerken. Het boeddhisme stelt dat het juist verdriet is dat ons de belangrijkste levenslessen kan leren, als we ervoor open staan

  3. Geef nooit, maar dan ook nooit op!
    Hoe overwin je tegenslagen en teleurstellingen – Hoe ga je om met teleurstellingen en dieptepunten in je leven? Wat doe je als het stormt om je heen en je geen uitkomst meer ziet?


Bron: ingspire.nl

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.