in Verbinding

Het vullen van ons lichaam met positieve energie en ons hart met compassie is belangrijk voor onze gezondheid~ ingspire

Verbonden blijven met jezelf en Moeder Aarde

Je adem is je meest krachtige toegankelijke hulpmiddel om te focussen, te ontspannen én om te aarden. Ademcoach Christel Hoole vertelt ons wat meer over aarden ofwel ‘gronden’ en deelt een fijne en toegankelijke Ademhalingsoefening om te aarden die helpt je meer bewust te maken.

Ik zie aarden als je verbinden met de energie van de aarde. Door hier bewust bij stil te staan en de aardse energie toe te laten wordt je gewaar van je lichaam, het lichaam dat je hebt gekregen en jou dient. We aarden door letterlijk en figuurlijk met onze beide voeten op de aarde te staan. Dit kan op het moment zijn als je in beweging bent, staat of zit.

Wisselwerking tussen lichaam en geest
We leven in een tijd dat we gehaast van het ene naar het andere door lopen misschien wel beter gezegd hollen. Er is altijd wel iets te doen en als het niet fysiek is dan zitten wij het grootste gedeelte van onze tijd veel in ons hoofd. Denk maar aan je mobiel, laptop, tv etc. We vergeten soms hierdoor dat we ook nog een fysiek lichaam hebben dat ook onze aandacht nodig heeft. Als we dit niet beseffen kan ons lichaam en geest niet meer goed samenwerken zoals het bedoeld is. Wij missen hierdoor misschien wel hele belangrijke signalen wat ons lichaam probeert aan te geven. Het is een wisselwerking tussen lichaam en geest.

Ademhalingsoefening om te aarden

Net als een boom zijn voeding uit zijn wortels haalt, kunnen wij voeding en goede, positieve energie ontvangen door te gaan aarden. De eerste eenvoudige stap die je kan zetten in het aarden is het volgende:

 1. Voor je ergens aan begint, ga eens comfortabel staan. Hierbij plaats je de voeten op schouderbreedte, zijn de knieën licht gebogen en heb je een ontspannen houding. Ga met je gedachten naar je voeten en voel hoe je voeten op de grond staan. Je kan je voeten hierbij ook even bewegen om de voeten extra te voelen.
 2. Focus op je ademhaling. Adem door de neus in en vul je buik als een ballon. Adem door de mond uit met ‘pfff’, tuit je lippen een beetje. Je laat je adem los en je buik voelt weer ontspannen.
  Bij de inademing kan je extra kracht zetten door te visualiseren dat je net als een boom, wortels onder je voeten hebt. Je ademt de voeding van onder je voeten naar boven en bij de uitademing laat je alles weer los, negatieve energie, wat jou niet meer dient.

Bovenstaande oefening om te aarden bestaat uit 3x in- en uitademen. Deze oefening is fijn om 7 keer per dag te doen. Het kan ook een ‘check in moment’ voor je zijn om te onderzoeken hoe jij je op dat moment voelt. Wanneer je daar meer bewust van bent kan je vanuit dat punt ook betere keuzes maken die goed voor jou zijn die dag.

Een extra tip om jezelf te aarden: tijdens het wandelen kan je ook aarden door je aandacht bewust naar je voeten te laten gaan en ze te voelen tijdens het lopen. De natuur helpt je bij het aarden.

 

 • Christel Hoole
  Ademcoach

   

  Via Ingspire word ik echt geïnspireerd!! Mooie herkenbare spreuken die je kunnen raken als persoon. Er zijn vele die mij raken en je vooruit kunnen helpen. Keep up the good work- ik kijk weer uit naar de volgende wijsheid!!

cog

Inspiratie boost Aarden

Quote: Je adem is het Leven. Soms hoeven we alleen maar mindful te ademen om verbonden te zijn met ons zelf | citaat van Ingspire

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.