In het loslaten van het willen oplossen vind je de weg naar acceptatie. ~ inge ingspire

Citaat van de Nederlandse schrijfster Inge Geertzen: Ons emotioneel hart verzorgen en ons voelend hart in lijn krijgen met ons wetend hart is de weg van acceptatie © Zingevingsplatform Ingspire.nlHoe kan ik leren accepteren? 

Acceptatie is de winst van het verlies. Accepteren is de winst om alle vervelende dingen om te zetten in iets beters. Maar hoe ontstaat acceptatie nu precies?

Leren accepteren is een proces.  Het is menselijk om soms moeite te hebben met de realiteit. Maar door ertegen te vechten los je niets op. Acceptatie ontstaat in een proces van toelaten van innerlijke ervaringen. Het verwerken van een teleurstelling is vergelijkbaar met een rouwproces. Bij een dergelijk verwerkingsproces komen gevoelens van ontkenning, opstandigheid, neerslachtigheid en aanvaarding kijken. Je kunt verschillende dingen doen om weer het gevoel te krijgen dat jij aan het roer staat in jouw leven.

    • Trotseer je angsten en elimineer zoveel mogelijk “Wat als” gedachten die angstige reacties triggeren
  • Realiseer dat jij over speciale vaardigheden en talenten beschikt ondanks a
  • Laat gaan wat was, accepteer wat is en omarm wat komt - citaat ingspire.nllle tegenslagen.
  • Het leren begrijpen van de les of het doel achter elke uitdaging zal je helpen het te omarmen in plaats van er tegen te vechten.
  • Accepteer datgene wat je niet kunt veranderen. Waar wil jij je beperkte energie richten waar je invloed op hebt?
  • Accepteren helpt goed voor de helderheid in je hoofd.’ Yoga, mindfullness, meditatie en deze acceptatie oefeningen en loslaat oefening kunnen daar bijvoorbeeld bij helpen
  • Hoe acceptatie voelt en de belangrijkste sleutelmomenten om te accepteren hebben wij uit eigen ervaring voor je uitgeschreven in het digitaal boekje Sleutels tot Acceptatie.

Acceptatie in praktijk brengen

Hoe ook meditatie kan bijdragen aan acceptatie

In de mindfulness neemt accepteren een centrale rol in. Mindfullness verwijst naar een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve ervaringen: aanvaarding.

Bewust ervaren van het “hier en nu”, met mildheid en acceptatie.
Bewust ervaren van lichaamssignalen en eigen grenzen.
Beter leren omgaan met piekeren.
Beter leren omgaan met angsten

Door dagelijks te mediteren kan je leren bij jezelf te blijven en niet mee te gaan in de patronen van je geest die het altijd anders wil! Het is een niet-oordelende, vriendelijke en milde aandacht schenken aan dat wat het meest op de voorgrond treedt in je bewustzijn, wat dat dan ook is. Vervolgens ga je kijken naar hóe je precies omgaat met dat wat zich aandient. Puur als observatie, je hoeft niets te veranderen. Bekijk hier hoe je acceptatie kan toepassen in je meditatie.

Spreuk: Je weet nooit hoe sterk je bent totdat sterk zijn je enige keuze is | quote ingspireWaarom accepteren?

Leren te aanvaarden van dingen voor hoe ze zijn zal je helpen vooruit te komen in het leven. Acceptatie biedt je ruimte om te zijn, om te ontwikkelen en te groeien. En als bonus: je wordt er een leuker persoon van.

Het kan deprimerend werken wanneer je het gevoel hebt dat je geen controle meer hebt. Na acceptatie is het tijd om stappen te nemen. Je kunt ook niet meer anders. Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. Het leven vraagt groei en verandering dus niets blijft hetzelfde.
Wat het accepteren wel doet, is dat het een laag van verdriet en angst weghaalt, die overbodig is omdat het niet helpt en belemmert in het leven wat je wil leiden. Acceptatie helpt je op weg om sterk en gezond te functioneren in je leven, wat er ook gebeurt.

Tenslotte, in essentie gaat het bij Acceptatie over…

Spreuk over acceptatie van Inge Ingspire.nl -In het loslaten van het willen oplossen vind je de weg naar acceptatieje niet verzetten tegen hetgeen wat er is en toelaten van alle moeilijke gedachten en gevoelens zonder dit proberen te ontwijken, te veranderen of er over te oordelen.

Acceptatie is een bewustzijnsgroei in onvoorwaardelijke liefde © – Inge Geertzen (Ingspire)

Acceptatie is alles behalve een gemakkelijke weg. Vooral wanneer je te maken hebt met een onomkeerbaar verlies en pijn waar geen oplossing voor is. Een verlies accepteren doe je niet van de een op de andere dag en acceptatie is ook geen eindstadium maar een proces waarin je telkens een stapje zet en durft te ervaren wat er op dat moment is. Je brengt je weten in verbinding met je gevoelservaringen.

Welkom bij Ingspire
hét Zingevingsplatform

★ De mooiste Krachtspreuken van Ingspire
★ Mini Handleidingen voor je Herstelplan
Gidsen voor spirituele verdieping
★ Kracht Cadeaus & Leestips
★ Onvoorwaardelijk Acceptatie van schrijfster Inge

Start je zoektocht naar meer Zingeving

Geef een Lichtpuntje

Steun Ingspire en creëer samen met ons lichtpuntjes!

lichtpuntjes voor in donkere tijden

Digitale Souldive gidsen voor verdieping

  • Leren accepteren hoe doe je dat? Alles over acceptatie in dit prachtige eboekje Sleutels tot Acceptatie
  • voorbeelden bouwstenen zingeving voor jouw persoonlijke zingeving met zingevingsvragen die je verder helpen voor een zinvoller leven

Leer hoe je accepteert en transformeert naar een nieuwe manier van Zijn. Soul Diving is een reis naar je diepste zelf. Een duik in het verkennen van je binnenwereld om een nieuwe verbinding met jezelf tot stand laten komen. Maak een soudive en duik pareltjes van wijsheid op.
❤ Gids bouwstenen Zingeving
❤ Gids sleutels tot acceptatie
❤ Gids gebrek aan zingeving

Spreuken over het leven

❤ Quotes voor leren Loslaten
❤ Quotes voor leren Accepteren
❤ Quotes voor meer Balans
❤ Quotes voor Rust in het hoofd
❤ Quotes voor vinden van Zingeving

Handige alfabetische spreukenlijst - deel jouw favoriete Ingspire quote!

Leeshoek

Meest gelezen artikelen:
» Stilstaan om vooruit te komen
» Loslaten voor een nieuw stukje Zijn
» Hoe anders naar dingen kijken?

Wat niet mag ontbreken in jouw boekenkast!
» Leesinspiratie zware tijden
» Leesinspiratie mindfulness & yoga
» Leesinspiratie spirituele groei

1 reactie. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.