Zoveel redenen om gelukkig te zijn

Geluk

Geef wat je ontvangt, ontvang wat je krijgt en waardeer wat je hebt. ~ inge ingspire

Omgangskunde & Geluk

In het boek ‘je ware thuisvan schrijver Thich Nhat Than vol met inspirerende teksten, stuitte ik op nummer 358; ‘Zoveel redenen om gelukkig te zijn‘.

Ik ben Omgangskunde docent op het VSO, deze jongeren voelen zich vaak de mindere en niet altijd even gelukkig. Ik maak zelf de Omgangskunde lessen over diverse maatschappelijke onderwerpen maar geluk is er ook ééntje die ik altijd onder de aandacht breng.

Een rugzak vol Geluk

Wat heb jij allemaal wel? Wat kan jij allemaal wel? Wie houdt er allemaal van jou? Wat is jou positiefste gedachten van vandaag? Etc… In gesprekken en werkbladen zie en lees ik soms het verdriet van de jongeren en wat een geluk dat ik hier als Omgangskunde docent mag zijn op deze school en in alle klassen. Dat juist ik deze lessen mag verzorgen om deze jongeren naar een hoger sociaal plan te tillen.

En ‘wat je uitstraalt krijg je terug dus ik probeer er altijd voor te zorgen dat de jongeren met een glimlach het klaslokaal verlaten en met een rugzak vol ‘geluk’ de maatschappij in gaan……

En over 10 jaar hoop ik dat ik de jongeren tegen kom en die dan tegen mij zeggen: Nog bedankt hé voor die wijze leuke levenslessen bij de lessen Omgangskunde.

Tja en dan….ben ik nog gelukkiger dan nu;-)

Liefs Esther

 • Omgangskunde docent
  Esther
  Ik wil Ingspire bedanken voor de inspirerende teksten en voor het boek 'Je ware thuis'...
  Esther
  Omgangskunde docent

  Ik wil Ingspire bedanken voor de inspirerende teksten en voor het boek 'je ware thuis'. Ik stuitte op nummer 358; 'Zoveel redenen om gelukkig te zijn'...

cog

6x GELUK: boeken & cadeau tips

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.