Verbinding

Bewustheid is het begin van een transformatieproces waarbij je kan kiezen voor een andere manier van Zijn ~ door ingspire

Een beschadigde ziel? 

Elke vorm van verdriet kan de kern van onze emotionele ziel raken. Wat te doen met een beschadigde ziel of beschadigd zijn? We vragen het aan Inge, initiatiefneemster van Ingspire.

Elke vorm van pijn (en verraad) kan de kern van onze emotionele ziel raken. Als het vertrouwen (in mensen) weg is kan dit diepe krassen in de ziel geven. Om te overleven kan het zelfs voorkomen dat een stukje ziel buiten onszelf terecht komt en niet meer in verbinding staat met de rest. We beginnen onze omgeving zo in te richten dat deze voor onszelf veilig voelt waardoor het wel eens voor kan komen dat de verbondenheid met je omgeving beperkt wordt en we op den duur zelfs de verbondenheid met een deel van onze ziel kwijtraken.

Bij gebroken Vertrouwen het vertrouwen herstellen

Als je losgekoppeld bent van vertrouwen weet ik dat er veel aan je voorbij kan gaan. Iets wat ons eerder heeft geholpen in heftige tijden kan ons later belemmeren en vraagt om getransformeerd te worden naar een nieuwe manier van zijn. In praktijk niet bepaalt altijd even makkelijk hoor. Wat laat je achter? Wat mag er worden afgerond en wat neem je mee?

Als je diep wordt geraakt kan soms vergeving niet voldoende zijn en dient er ook aan vertrouwen gewerkt te worden. Het vertrouwen herstellen om (emotioneel) contact te maken met een ander, maar wellicht nog belangrijker eerst met jezelf. Vertrouwen is niet iets statisch maar meer een voortdurende uitwisseling (tussen mensen), een tweerichtingsverkeer.  Vertrouwen kan verdiend worden, verloren gaan, opgebouwd worden maar ook worden herwonnen. Als we onszelf eerst en vooral vertrouwen, kunnen we wat makkelijker omgaan met de fouten van anderen. Mensen blijven namelijk wezens met elk hun eigenaardigheden.

In het aanvaarden dat wij zelf onvolmaakte wezens zijn met beperkingen ontstaat ruimte om vertrouwen op te bouwen door weer in onze eigen goedheid te geloven en in die van een ander. ~ inge ingspire

Ruimte maken voor Bewustwording en Verbinding

Door te vertrouwen ontdek je of je iemand kunt vertrouwen. Je mag struikelen om weer vertrouwen (in jezelf) te krijgen. Dit gaat soms gepaard met teleurstelling, maar soms betekent niet altijd.

Door te erkennen dat vertrouwen niet gaat over nooit meer iets pijnlijks ervaren of een negatieve emotie voelen werk je toe naar een geloofssprong in weten dat wat op je pad zich ook mag aandienen, jij het aankunt. Je begint jezelf meer en meer te ondersteunen tijdens mindere ervaringen waar naast de onrust ook ruimte overblijft voor verbinding en wellicht een stukje heling van de beschadigde ziel.

door Inge – initiatiefneemster Ingspire.nl

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.