Thich Nhat Hanh

Inspirator Thich Nhat Hanh

BEKEND VAN: zijn lezingen en retraites op het gebied van vrede en mindfulness.Inspirator Thich Nhat Hanh | inspirerend & mindful leven
Hij is oprichter van Plum Village, een boeddhistische gemeenschap in Zuid-Frankrijk. Ook schreef hij ruim honderd boeken over compassie, meditatie en mindfulness, maar ook kinderboeken en gedichten. Zijn bekendste boeken zijn Angst, Het wonder van mindfulness en Vrij zijn, waar je ook bent. Thich Nhat Hanh wordt gezien als een van de pioniers die het Boeddhisme naar het westen heeft gebracht.

LEVENSVERHAAL: Thich Nhat Hanh wordt geboren in Vietnam in 1926. Op zestienjarige leeftijd wordt hij monnik en noemt zich voortaan Nhat Hanh. ‘Thich’ (spreek je uit als ‘Tik’) betekent zoiets als ‘lid van de gemeenschap van boeddha’ en is zijn aanspreektitel. Tijdens de oorlog in Vietnam start hij een boeddhistische hulporganisatie om verwoest dorpen opnieuw op te bouwen en dakloze gezinnen onderdak te bieden, tegen de zin van zijn regering. Na een rondreis door Europa en de VS komt hij dan ook niet zijn land meer in. In ballingschap pleit hij nog harder voor het stoppen van de oorlog. Martin Luter King noemde hem daarom ook wel de apostel van de vrede.

BELANGRIJKSTE BOODSCHAP:  van één van ’s werelds beroemdste boeddhistische leraren Thich Nhat Hanh;

alleen door mindfulness kunnen we leren om gelukkig te zijn in het heden. Het is de enige manier om vrede te bewerkstelligen, zowel in onszelf als in de wereld.

Opmerkelijk: zijn bijnamen zijn ‘die andere Dalai Lama’ of ‘de zenmeester die stadions vol krijgt’.
Bekijk hier de spreuken met wijsheden uit het Oosten[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leestips Thich Nhat Hanh

JE WARE THUIS
In zijn nieuwste boek 'Je ware thuis' vind je 365 inspirerende wijsheden. Met deze mooie gedachten vind je elke dag een rustmoment waarin je naar de ware essentie van een mindful leven terug gebracht wordt.

'Walk with me' is een prachtig vormgegeven, meditatieve film (2017) over de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh. Bekijk hieronder de trailer:

Welkom op Ingspire


NIEUW - Zingeving in tijden van het Coronavirus Binnenkort! - Zingeving cursussen

Geïnspireerd blijven?

Ik wil zinvolle inspiratie over: *

Volg je ons ook al?

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.