Spreuk mindful: Laat komen wat komt laat gaan wat gaat zie wat overblijft

juli 7, 2015  by Admin  •  Boeddhistische & Oosterse wijsheden De mooiste spreuken & levenslessen

Spreuk mindfulness: Laat komen wat komt laat gaan wat gaat zie wat overblijft

Mooie spreuk voor een mindful leven

Na het afronden van de MBSR-lessen, kwamen deze woorden bij mij naar boven en heb ik er bovenstaande tegel van gemaakt. En wat blijkt nu? Dat deze woorden van gewaarwording in het Engels overeenkomen met een uitspraak van ene Ramana Maharshi: “Let come what comes, let go what goes. See what remains.” Twee zielen, één gedachte!

Copyright © Nederlandse tekst 2015, Ingspire.nl 

Loslaten..


Loslaten“is typisch zo’n voorbeeld van makkelijker gezegd dan gedaan. Net als andere mindfulness peilers is het een kwestie van proberen je bewust te zijn van je (denk)patronen en oefenen, oefenen en nog een keer oefenen.

Een handig zelfhulpmiddel hierbij is het boekje “Loslaten – Dagelijkse meditaties” van Guy Finley. Met voor iedere dag een meditatie of overweging. Bekijk hier alle spreuken over loslaten is… en alle uitspraken over mindfuless.

Aanraders mindfulness!

  1. Gratis Mindfulness E-boekje met mooie quotes! (ook leuk om in kleur uit te printen!)
  2. Mindfulnessbox (voor een dagelijkse portie aandacht om te leven in het hier en nu)

Heb jij onze Mindfulness ketting al gezien?

Een mooie Mindfulness Mandala ketting met speciale betekenis. Leuk om als cadeautje te geven aan jezelf (!) of aan een vriendin.  Of als je een mindfulness praktijk, spiritueel centrum of meditatie studio hebt als reminder voor innerlijke rust en bewustwording aan cursisten die bij jouw lessen of een training hebben gevolgd.

Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.