Overheerlijk Thanksgiving dessert

november 16, 2016  by Christel Hoole  •  Inspiratie momenten

Genieten met deze pompoentaart als dessert

Ik heb besloten na het schrijven van mijn vorige artikel over Thanksgiving Day om Thanksgiving gewoon naar Nederland te halen! Donderdag 24 november ga ik dit ook met mijn familie vieren. Bij deze dag hoort natuurlijk een overheerlijke dessert daarom heb ik gekozen voor de traditionele te gaan pumpkin pie (pompoentaart) te gaan.

pompoen herfst groente gezondheid powerfood
Ik heb dit nog nooit eerder gemaakt dus ging ik online op onderzoek uit. Ik kwam het volgende recept tegen bij Chickslovefood en ging aan de slag. Het resultaat was een succes en daarom deel ik het graag met jullie om alvast in de sferen te komen. En wie weet zitten jullie donderdag 24 november ook wel met vrienden of familie van deze taart te genieten.

Ingrediënten:

pompoentaart gezondheid powerfood thanksgiving


1 uur en 15 minuten | 1 taart

Voor het deeg
250 gram bloem
125 gram boter, in blokjes gesneden
1 eidooier
125 gram suiker
snufje zout

Voor de vulling:
500 gram oranje pompoen, geschild en in blokjes gesneden
3 eieren
150 gram basterdsuiker
1 blik gecondenseerde melk
snufje zout
2 theelepels kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemalen gember

Bereiding:


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng het door elkaar.
  3. Voeg de boter en het eigeel toe en kneed dit vervolgens door het bloemmengsel, totdat er een bal ontstaat.
  4. Maak de bal plat en laat dit een uur in de koelkast rusten.
  5. Kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar
  6. Prak de pompoen fijn en laat dit afkoelen.
  7.  Als het pompoenmengsel is afgekoeld, voeg je de eieren en de suiker toe en meng je dit tot een glad mengsel.
  8. Giet vervolgens de gecondenseerde melk erbij, voeg zout en de specerijen erbij en meng dit tot een vloeibaar en glad mengsel.
  9. Na het opstijven kan de bal worden uitgerold en in een ingevette pie-vorm worden gedaan. Laat het deeg iets boven de rand uitsteken.
  10. Maak vervolgens een patroon in de opstaande rand door om de centimeter het deeg in te drukken en van de andere centimeter een puntje te maken.
  11. Giet het pompoenmengsel in de pie vorm.
  12. Bak de taart ongeveer 45 minuten tot een uur gaar, zodat de pompoenvulling goed gestold is.

Serveer tip pompoentaart: Serveer de pie met een klodder zelf geslagen slagroom! Enjoy 🙂
Extra note: het is een machtige en zoete taart. Je kan de suikerhoeveelheid misschien verminderen als je dit niet (meer) gewend bent.

Liefs Christel

Ps. benieuwd naar de kookboeken van Chickslovefood? We hebben er 3 voor je uitgelicht! :

  • Christel
    Via Ingspire word ik echt geïnspireerd!! Mooie herkenbare spreuken die je kunnen raken als persoon. Er zijn vele die mij raken en je vooruit kunnen helpen. Keep up the good work- ik kijk weer uit naar de volgende spreuk!!
    Christel

    Quote: Je kunt beter een nachtje slapen over wat je wilt doen, dan wakker liggen over wat je gedaan hebtVia Ingspire word ik echt geïnspireerd!! Mooie herkenbare spreuken die je kunnen raken als persoon. Er zijn vele die mij raken en je vooruit kunnen helpen. Een paar spreuken die mij aanspreken:

    Keep up the good work- ik kijk weer uit naar de volgende spreuk!! 

cog
Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.