Omgaan met Rouw en Verlies, hoe doe ik dat?

april 8, 2016  by Admin  •  BRENG INZICHTEN IN PRAKTIJK (LEVENSWIJZEN) Inspiratie & steun in moeilijke tijden

Omgaan met Verlies en Verdriet, hoe ga je daar mee om? | inspiratie IngspireHoe om te gaan met rouw en verlies?

Rouwen is intensief, zowel geestelijk als lichamelijk. Gun jezelf de tijd. Je gevoelens en verdriet moeten een plaats krijgen, om het dagelijks leven weer aan te kunnen. En dat is niet gemakkelijk na een zeer ingrijpende en pijnlijke gebeurtenis die je leven totaal op de kop zet.

Hoe ziet het rouwproces er uit?

Het rouwproces maakt deel uit van wie je bent en ontwikkelt en ontvouwt zich in de loop der tijd. Dit proces verloopt voor iedereen anders.

Spreuk: Je weet nooit hoe sterk je bent totdat sterk zijn je enige keuze is | quote ingspireRouw houdt nooit op, de pijn en het gemis blijft. Als je voelt dat de pijn niet langer je leven (volledig) beheerst en de scherpe randjes eraf zijn heeft de verwerking waarschijnlijk plaatsgevonden. Desondanks zullen er altijd moeilijke momenten blijven die erbij horen.

4 Rouwfases

Onderstaande vier rouwfases in het model van de Amerikaanse psycholoog J.William worden veel gebruikt om het rouwproces te beschrijven.

  1. Het aanvaarden van het verlies
  2. Citaat ingepire: Soms weet je even niet meer hoe je verder moet. Vetrouw erop dat het zich later zal ontvouwen, hoe verloren je je ook mag voelenHet verwerken van de pijn
  3. Het aanpassen van een leven waarin iemand of het verlies ontbreekt
  4. Het verlies / de overledene emotioneel een plaats geven en verder leven.

Hoe geef je verlies een plaats?

Hier kan je een aantal handreikingen en tips vinden die je kunnen helpen in het rouwproces.

Rouwverwerking tips, kleine stapjes met effect:

Spreuk moeilijke tijden: Ik ben uitgeput van sterker proberen te zijn dan hoe ik me voel

  • Afleiding zoeken is niet verkeerd, maar let er op dat rouw ook aandacht nodig heeft (vind de moed om je pijn aan te raken). Probeer bij jezelf na te gaan wat je zelf nodig hebt. Ontspanning is hierbij belangrijk.
  • Een verwerkingsproces is persoonlijk en verloopt voor iedereen anders. De pijn wordt er niet minder om maar het kan helpen om je intens verdriet te delen met anderen. Delen helpt, het geeft je kracht.
  • Lezen over rouw en verwerking kan helpen bij het verwerken van het verlies. Ontdek hieronder enkele aanraders om te lezen en lees hier 2 mooie Gedichtjes over rouw en gemis

Hulpbronnen bij ROUW en VERLIES


Ook interessant:
Top 10 cadeaus (binnenkort online) om te kopen of te geven in moeilijke tijden van pijn, verdriet en verlies

BRON: WWW.INGSPIRE.NL

Heb jij onze Cirkel ketting en Veerkracht ketting al gezien?

Een mooie veerkracht ketting en terug in je kracht ketting met speciale betekenis. Leuk om als cadeautje te geven aan jezelf (!) of aan een vriendin.

Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.