Mindfulness en liefhebben

juni 15, 2016  by Admin  •  Inspiratie momenten Mindfulness

Mindfulness & liefde: 3 kleine tips met groot effect!


Hoe kunnen we ons hart groter laten worden?

1. Begrijpen om lief te hebben..

Begrip is een ander woord voor liefde. Als je niet begrijpt kun je niet liefhebben. Iemand proberen te begrijpen is het beste geschenk dat je een ander kan geven. Ook als we onszelf leren liefhebben, begrijpen en werkelijk compassie hebben voor onszelf dan kunnen we pas een ander daadwerkelijk beminnen (en begrijpen). Begrijpen is de aard van liefde.

2. Nee zeggen

Als je nee zegt tegen iemand waarvan je houdt, hoeft dit nog niet te betekenen dat je minder om deze persoon geeft. Het is belangrijk dat je jouw liefde voor een ander niet prioriteit geeft boven luisteren naar jezelf en weten wat je nodig hebt.

3. Diep luisteren

Plan met regelmaat een speciaal moment op de agenda om diep te luisteren. Diep luisteren is de beoefening om voor je geliefde aanwezig te zijn. Voor de persoon die we beminnen moeten we werkelijk aanwezig zijn. Door ook te luisteren naar elkaar ben je er voor elkaar. Anders wordt het samenkomen van twee lichamen na een tijd routine en monotoon.

Heb jij onze Mindfulness ketting al gezien?

Een mooie Mindfulness Mandala ketting met speciale betekenis. Leuk om als cadeautje te geven aan jezelf (!) of aan een vriendin.  Of als je een mindfulness praktijk, spiritueel centrum of meditatie studio hebt als reminder voor innerlijke rust en bewustwording aan cursisten die bij jouw lessen of een training hebben gevolgd.

Leestip: Beminnen


Meer weten over Mindfulness en Liefhebben? Lees dan eens het inspiratie boekje ‘Beminnen’ geschreven door mindfulness guru Thich Nhat Hanh. Een mooi boekje met meditaties, handige inzichten en oefeningen voor een liefdevol leven om je vermogen tot liefhebben te begrijpen en te vergroten.

Mindfuless Essentials BEMINNEN van thich nhat hanh

Het boekje ‘Beminnen’ gaat over het oudste onderwerp ter wereld: de liefde. Thich Nhat Hanh onderzoekt op geheel eigen wijze de vraag hoe je moet liefhebben en hoe mindfulness hierbij kan helpen. Ontdek alles over mindful liefhebben en de 4 elementen van ware liefde.
Beminnen’ is het vijfde deel van de bijzondere Mindfulness Essentials, een serie praktische mindfulnessgidsen (voor de beginnende als de gevorderde mindfulness beoefenaars) van de grote zenmeester Thich Nhat Hanh.
Eerder deelde hij zijn inzichten hoe je mindfulness in alle aspecten van je leven kunt toepassen in mindful Eten, mindful Zitten, mindful Lopen en mindful Relaxen.

BBNC uitgevers

WINACTIE GESLOTEN
We hebben deze week weer een superleuke winactie voor je. Wij geven vier mooie exemplaren van ‘Beminnen’ weg.

*Deze actie loopt t/m dinsdag 22 juni. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag van deze actie kan niet worden gecorrespondeerd. Deelnemers worden automatisch lid van de Ingspire.nl nieuwsbrief. 1 cadeau per woonadres in NL of BE. Ná 5 juli 2016 komt de aanspraak op de gewonnen prijs te vervallen. De prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld.

Comments:

 • Geof 17 juni 2016 om 19:26

  Ik heb gedeeld “Liefde leeft voort waar het leven eindig is” omdat dit een spreuk is die aangeeft dat liefde erg sterk is

 • Iris 17 juni 2016 om 19:39

  Mijn favo lovequote ‘Liefde is loslaten’ omdat alles in het leven om Liefde én Loslaten gaat 🙂
  Gedeeld!

 • Lies 20 juni 2016 om 17:18

  Van onszelf houden is de kracht die ons heelt…

  Een kracht die wat krachtiger mag/kan worden 🙂

 • Stef 21 juni 2016 om 09:13

  “Van onszelf houden is de kracht die ons heelt” vind ik een hele mooie spreuk, dit laat zien dat zelfliefde alles kan overwinnen. Deze heb ik gedeeld met #ingspirespreuk en #liefde

 • Elvira 21 juni 2016 om 09:16

  Ik ga helemaal voor “Een goede vriend is als een klavertje vier: moeilijk te vinden, een geluk om te hebben”. Dit is gewoon waar.
  Dit is gedeeld op mijn Facebook

 • Rick 21 juni 2016 om 09:18

  Na veel tegenslagen heb ik 1 hele belangrijke spreuk die mij kracht heeft gegeven:

  “In het leven, verliezen we nooit vrienden, we leren alleen wie de echte zijn”

  #ingspirespreuk

 • Jori 21 juni 2016 om 10:39

  Voor mij is de spreuk – In het leven, verliezen we nooit vrienden, we leren alleen wie de echte zijn – een hele mooie, hij klopt gewoon!

 • Mariska 22 juni 2016 om 09:05

  Je bent al perfect inclusief je imperfecties!
  Niemand is zonder fouten, iedereen heeft wel iets dat niet helemaal perfect is,
  Maar vaak maar dat je juist bijzonder en uniek!

Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.