Lees Je hoofd, je hart, je buik

april 8, 2016  by Admin  •  Inspiratie momenten Levenswijzen

In balans - Je hoofd, Je hart en Je buikIn balans – inspiratie momentje!


Je hoofd

Gedachten worden uiteraard geassocieerd met je hoofd, en je hoofd staat voor je “mind”, de wereld van je gedachten, de bril waardoor je op jouw manier naar de wereld kijkt. Op een dieper niveau echter bestaat vanuit je hoofd het vermogen tot inspiratie ontvangen, inzicht en creatief denken, die je tot steun zijn op een voor jou natuurlijke manier te leven.

Leestip: Uit je hoofd, in het leven (een handig werkboek voor een waardevol leven met mindfulness, acceptatie en commitment therapie)

Je Hart

Je hart staat voor je gevoelsleven, je vermogen lief te hebben en op dieper niveau: balans te vinden in je ervaring in afstemming met het grotere geheel.

Leestip: Je hart als schuilplaats (Een inspirerend boek over hoe je mindful en constructief om kunt gaan met ingrijpende emoties, ervaringen, ziekte of verlies.)

Je buik

Je buik staat veelal voor je lichamelijkheid, individualiteit, functionaliteit en het eenvoudigweg aanwezig zijn in wie je bent en wat je doet. Iemand, die “in zijn buik zit” wordt mee bedoeld: die persoon is geaard aanwezig, als vanzelfsprekend aanwezig. Buik staat veelal ook voor het emotionele leven, levenslust en vitaliteit. Op een dieper niveau gaat het ook over doorleefde heldere persoonlijke en autonome uitstraling.

Leestip: Ki – kracht van binnenuit (Over Ki, de natuurlijke kracht die in ieder van ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven. Laat je meevoeren door dit bijzonder verhaal en ontdek het geheim achter de kracht en rust van boeddhistische monniken die hoog in de Himalaya leven.)

Heb jij onze Yin Yang ketting voor evenwicht al gezien?

Een mooie Yin Yang ketting voor evenwicht met speciale betekenis. Leuk om als cadeautje te geven aan jezelf (!) of aan een vriendin.

Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.