In het laten varen van onze perceptie ontstaat ruimte…

juni 6, 2017  by Admin  •  De mooiste spreuken & levenslessen Geen categorie

Spreuk over loslaten van Inge Ingspire: In het laten varen van onze perceptie ontstaat ruimte om....

Mooie ingspire quote over ‘perceptie’ en ‘loslaten’

In het laten varen van onze perceptie ontstaat ruimte om op een andere manier waar te nemen” ~ citaat van Inge Ingspire.nl

Wikipedia hanteert de volgende definitie van perceptie: ‘Perceptie, ook wel waarneming genoemd, is het proces van het verwerven, registreren, interpreteren, selecteren en ordenen van zintuiglijke informatie’.
Onze perceptie (observatie) wordt beïnvloed door onder andere onze normen, waarden, ervaringen, gevoelens en houding. Het is een gekleurde bril waarvan je niet weet dat je hem op hebt. Het is een zienswijze hoe we naar de wereld kijken en er op reageren.

Het ervaren van bewustzijn

Door een andere manier van waarnemen creëren we ruimte voor flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Door elke keer onze perceptie te laten varen, deze los te laten, nemen we verschillende zienswijzen in. We laten ons waardeoordeel varen en worden bewust van de hoeveelheid keuzemogelijkheden. Je bent eerder in staat vrij te komen van belemmeringen en ervaart meer en meer de ‘echte werkelijkheid’. Zo zei Einstein dat we een probleem niet oplossen met de denkwijze die het veroorzaakt heeft.

Perceptie is dan ook een belangrijk onderdeel van verandering. Met mindfulness krijg je bijvoorbeeld handvatten aangereikt hoe te observeren zonder te interpreteren en te oordelen. Een mooie quote van Krishnamurti als aflsuiter van dit stuk over perceptie: Waarnemen zonder oordeel is de hoogste vorm van menselijke intelligentie.

Bekijk alle spreuken over perceptie en de mooiste spreuken over bewustzijn.

Bekijk onze gecentreerd zijn ketting en mindful mandala ketting en andere sieraden met speciale betekenis. Een leuk symbolisch cadeautje voor jezelf of een ander!

Leave a comment

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.